Teknoloji

TikTok daha fazla ses ve yüz verisi toplayacak

tiktok universal

TikTok gizlilik politikasında yaptığı değişiklikle uygulama üzerindeki kullanıcı ve kullanıcı aktivitelerinden otomatik olarak veri toplamasını teknik açıdan legal hâle getirdi. Biyometrik belirteçlere odaklanan şirket, parmak ve “ses izi” gibi verilere odaklanacak. TikTok’tan yapılan açıklamada, bu verilerin toplanması için ihtiyaç olması durumunda ekstra izinlerin de alınacağı ifade edildi.

TechCrunch’ın haberine göre, TikTok’un ABD’deki gizlilik politikasında “Görüntü ve Ses Bilgileri” başlığı altındaki değişiklikler göze çarpıyor. Yapılan değişikliklerden biri TikTok’un kullanıcılarını eskiye göre daha az izleyeceği anlamına geliyor. Bu iyi bir değişiklik gibi görünse de, yapılan diğer değişikliklerin kullanıcılar adına pek de iyi görünmediği söylenebilir.

TikTok’taki görsel ve seslerin “Kullanıcı İçeriği” sınıfında değerlendirileceği belirtilirken, bilgilerin görünen sahne ve nesnelerin tespitiyle, ses veya metinlerin algılanmasıyla toplanabileceği ifade edildi.

TikTok toplanan ekstra verilerin ne gibi işlerde kullanılacağı konusunda da bilgi verdi. Şirketin açıklamasına göre; özel video efektleri, içerik moderasyonu, demografik sınıflandırma, içerik tavsiyesi, reklam tavsiyesi ve kişisel olmayan tespit operasyonları gibi işlerde bu bilgiler kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER