Teknoloji

TikTok yapımcılara reklam geliri kapısını aralıyor: Yeni özellik “Creative Challenge”

tiktok geçiş anahtarı

Popüler video paylaşım platformu TikTok, yapımcılarına yeni bir reklam geliri imkanı sunuyor. Yeni özellik, “Creative Challenge” olarak adlandırılıyor. Bu, yapımcılara markaların belirlediği video yarışmalarına katılma ve performanslarına bağlı olarak reklam gelirine ortak olma şansı veriyor.

Bu yeni gelir modeli, yaratıcı fonlara benzer şekilde işliyor, ancak bu sefer fonlar reklamverenler tarafından oluşturuluyor: Bir para havuzu ayrılıyor ve yaratıcılar, marka tarafından seçilme şansı için içerik sunabiliyorlar. Yaratıcılar, görüntüleme, tıklama ve dönüşüm gibi metriklere göre para kazanıyorlar. Creative Challenge programı, en az 50.000 takipçisi olan ve 18 yaşından büyük kullanıcılara açık.

Programa sunulan videoların “yüksek kaliteli, iyi düzenlenmiş, özgün içerik” olması gerektiği TikTok tarafından belirtiliyor. Bu da düşük çaba gerektiren, spam içerikli videoların büyük olasılıkla kabul edilmeyeceği anlamına geliyor. Aynı zamanda, Creative Challenge için reklam yapmak üzere içerik oluşturan yaratıcıların, getirileri garanti altında olmadan bunu yaptığı ve ödemelerinin video performansına ve belirli bir reklam kampanyasına sunulan diğer içeriklere bağlı olduğu anlamına geliyor.

TikTok yapımcılarına yönelik reklam gelirinde yeni dönem

Influencerlar genellikle kendi fiyatlarını belirler ve çalıştıkları markalarla pazarlık ederler. Örneğin, bir TikTok videosu veya Instagram hikayesi için sabit bir ücret alırlar. Creative Challenge modeli, markalarla iletişim kurma ve ortaklık kurma süresini azaltabilir, ancak ödemeler performansa bağlı olarak dalgalanabilir.

Bir yapımcı, bir yarışmaya içerik gönderdiğinde, bir markanın düzeltmeler istemesi durumunda bildirim alacaklar. Bu düzeltmeleri istekleri doğrultusunda kabul edebilir veya onlara itiraz edebilirler. Program için oluşturulan videolar, bir yaratıcının profiline yayınlanmayacak ancak onaylandıktan sonra “Sizin İçin” sayfasında görünecek.

TikTok, yaratıcıların açık olduğu sürece istedikleri kadar yarışmaya başvurabileceklerini belirtiyor. TikTok, onay süreci ile ilgili belirli sorulara yanıt vermedi, örneğin videoların ilk gelenler üzerinden mi onaylanacağı veya markaların kendi kriterlerine göre uygun videoları seçip seçemeyeceği belirsiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER