Teknoloji

TikTok CEO’su ABD’deki kullanıcılarını yasak ihtimaline karşı uyardı

tiktok avrupa birliği

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, perşembe günü ABD Kongresi’nde ifade verecek. Bu ifade öncesinde şirketin başlattığı “halkla ilişkiler atağı” da devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan son hamle, Chew’in şirketin resmi hesabı aracılığıyla verdiği mesaj oldu. Yaklaşık 1 dakika uzunluğundaki videoda olası ceza konusunda uyarıda bulunan Chew, kullanıcıları uygulamaya destek olmaya çağırdı.

Chew’in videosu ile perşembe günü Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nde vereceği ifadede değineceği noktalar konusunda fikir edinmek mümkün oluyor. Komitedeki oturumda üyeler Çinli sahiplerinin uygulamanın güvenilirliğine olumsuz etki yapıp yapmadığını mercek altına alacak.

Chew videoda uygulamanın ABD’deki kullanıcı sayısının 150 milyona ulaştığını belirtiyor ve ABD nüfusunun neredeyse yarısının uygulamanın kullanıcısı olduğuna dikkat çekiyor. Buna ek olarak, ülkede 5 milyon işletmenin platformu kullandığı ve bunların büyük kısmının küçük ve orta ölçekli işletmeler olduğu vurgulandı.

@tiktok

Our CEO, Shou Chew, shares a special message on behalf of the entire TikTok team to thank our community of 150 million Americans ahead of his congressional hearing later this week.

♬ original sound – TikTok

Şirketin Amerikan çalışan sayısının 7 bin olduğu da Chew tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Uygulama 2020’de Amerikan çalışan sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflediğini açıklamıştı. Şirket hedefi henüz tutturamasa da, o dönemde 1400 olan çalışan sayısının beşe katlanmasının da önemli olduğunu söylemek gerekiyor.

Bazı siyasetçilerin uygulamayı ABD’de yasaklamak hakkında konuştuğunu söyleyen Chew, bunun 150 milyon kullanıcıyı etkileyeceğini belirtti. Kullanıcılara eylem çağrısında bulunmayan Chew, bunun yerine kullanıcıların platforma dair sevdikleri şeyleri yorumlara yazmalarını istedi. CEO bu yorumları Temsilciler Meclisi üyelerinin iletileceğini de belirtildi.

ABD ByteDance’in TikTok’u satmasını istiyor

ABD’nin ByteDance’in platformu satmasını istediği biliniyor. Bunun yapılmadığı takdirde uygulamanın ülke genelinde yasaklanacağı da biliniyor. TikTok da bu yasak tehdidine karşı 150 milyon kullanıcısına destek çağrısı yaparak elini güçlendirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER