Teknoloji

TikTok CEO’su siyasi ortam nedeniyle görevinden istifa etti

abd tiktok pulse tiktok youtube

Eski Disney yöneticisi Kevin Mayer, bundan kısa bir süre önce TikTok’ta CEO olarak göreve başlamıştı. Ancak Mayer’in TikTok macerası pek uzun sürmedi. Şirket çalışanlarına bir mesaj gönderen Mayer, görevi bıraktığını açıklarken; kararının sebepleri konusunda da bilgi verdi.

Siyasi ortamdaki keskin değişikliğe dikkat çeken Mayer, bu süreçte kurumsal yapısal değişikliklerin gerektirdiği doğrultuda adımlar atmaya çalıştığını belirtti. Mayer, bu zorlu dönemin sonunda TikTok’tan ayrılmaya karar verdiğini dile getirdi.

TikTok’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da, son birkaç ayda politik dinamiklerde yaşanan değişime vurgu yapıldı. Şirket, değişen dengelerin Mayer’in rolünü de etkilediğini belirtti. TikTok’un çatı şirketi ByteDance’te COO (operasyon şefi) olarak görev yapan Mayer’in bu görevi sürdürüp sürdürmeyeceği ise bilinmiyor.

TikTok şu sıralarda ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD kolunu bir Amerikan şirketine satmaya zorlanıyor. Bu satış gerçekleşmediği takdirde Trump’ın imzaladığı başkanlık kararı nedeniyle sosyal ağ ülkede yasaklanacak. Microsoft ve Oracle, TikTok’un ABD operasyonuyla ilgilenen şirketler arasında başı çekiyor. Olası bir satış TikTok’un Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını da kapsayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER