Teknoloji

TikTok canlı alışveriş özelliğini ABD’ye götürmeye hazırlanıyor

tiktok topluluk rehberi

TikTok canlı alışveriş özelliğini taşeron teknolojileri kullanarak Kuzey Amerika’ya götürmeyi planlıyor. The Financial Times’ın haberine göre, bu özellik kasım ayında büyük markaların da iş birliğiyle kullanıma sunulacak.

Resmi adı TikTok Shop olan özellik, TikTok’un Çin versiyonu olan Douyin’de büyük ilgi görüyor. Tayland, Malezya, Singapur, Vietnam, Filipinler ve Endonezya’da kullanımda olan TikTok Shop’un Asya dışındaki ilk durağı ise İngiltere olmuştu.

Ancak TikTok Shop’un İngiltere’de Çin’de ve diğer Asya ülkelerinde olduğu kadar büyük bir ilgi gördüğünü söylemek mümkün değil. TikTok’un İngiltere’de gördüğü ilgiden memnun olmadığı ve bu nedenle özelliğin diğer Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulmasını ertelediği biliniyor.

Canlı alışveriş özelliği için ABD’de alt yapıyı TalkShopLive isimli şirketin sağlayacağı söyleniyor. TalkShopLive’ın markalar ve internette tanınmış kişiler tarafından yapılan canlı yayınlara da altyapı desteği verdiği belirtiliyor. Haberde taraflar arasında henüz bir anlaşma imzalanmadığı da belirtiliyor.

TikTok canlı alışveriş özelliğinin ABD’ye gelişi konusunda doğrulama veya yalanlama yapmadı. Şirketin açıklamasında iş birlikleri ve sunulacak özellikler konusunda daima yeni seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER