Eğlence

Yakında bazı TikTok videolarını izlemek için para ödemek gerekebilir

tiktok algoritma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok büyüme için basit bir strateji izleyecek gibi görünüyor. Bu strateji içerik yapımcılarına para kazandırmak olacak. The Information’ın haberine göre, şirket içerik yapımcılarının belli videolara erişim için para almasını mümkün hâle getirecek. Bu sistemin nasıl çalışacağı bilinmiyor, ancak popüler kullanıcıların içeriklerinden direkt olarak para kazanmasının önünü açacağı anlaşılıyor.

Şirketin içerik yapımcılarına destek olmak amacıyla kurduğu “Creator Fund” isimli fonun da yenileneceği söyleniyor. Bu fonun katılımcılarına düşük paralar ödediğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bu fondan faydalanmak için gerekli takipçi sayısını artıracağı ve içerik yapımcılarını daha uzun videolar çekmeleri için teşvik edeceği söyleniyor.

TikTok bu iddiayla ilgili olarak doğrudan bir yorumda bulunmazken, platformun içerik yapımcıları için daha “değerli” ve “ödüllendirici” olması için yeni yolların bulunması amacıyla çalışıldığı belirtildi. Şirketin yenilenen fon sistemini Brezilya ve Fransa’da test ettiği ve duyurunun mart ayında yapılabileceği söyleniyor.

TikTok’un kullanıcı sayısı artışı yatay bir seyir izliyor

İçerik yapımcılarını ödüllendirmeye yönelik adımların bir hayli gerekli olduğu söylenebilir. Platformun ABD’deki kullanıcı sayısı pandemi döneminde artsa da, bu artış son zamanlarda yatay bir seyir izlemeye başlamıştı. Ücretli video seçeneği ve yenilenen Creator Fund, ABD’deki içerik yapımcılarını yeniden bu platform için içerik hazırlamaya teşvik edebilir. Şirketin YouTube’unkine benzer yapıda işleyen bir reklam geliri paylaşım programı da mevcut. Ancak Pulse adını taşıyan bu programdan sadece en tepedeki az sayıda kullanıcı yararlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER