Teknoloji

TikTok artırılmış gerçeklik destekli geliştirici araçları test ediyor

tiktok algoritma

TikTok, geliştiricilerin artırılmış gerçeklik filtreleri hazırlamalarına yardımcı olacak yeni bir araç setini test ediyor. TikTok Effect Studio adını taşıyan araç setinin beta testleri kapalı bir grupla gerçekleştiriliyor. TikTok tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, Effect Studio’nun şu anda deney aşamasında olduğu ve hiçbir zaman kullanıma sunulmayabileceği belirtildi.

Bunun TikTok için mantıklı bir adım olduğu söylenebilir. Hem Snap’in hem de Facebook’un geliştiricilere yönelik artırılmış gerçeklik girişimleri bulunuyor. Bu girişimler, geliştircileri söz konusu platformlar için artırılmış gerçeklik filtreleri geliştirmeye teşvik ediyor. Kitleyi etkileşim içinde tutmanın yeni bir yolu olan bu filtrelerin yapım sürecini üçüncü taraf geliştiricilere bırakmak, çeşitliliği artırıyor.

Effect Studio’yu ilk olarak sosyal medya danışmanı Matt Navara ortaya çıkarmıştı. Kayıt sayfasına erişmek mümkün olsa da, sayfada Effect Studio’nun daha geniş bir kullanıcı grubuna sunulup sunulmayacağı konusunda bilgi verilmiyor. Kayıt sayfasında isim, e-posta, TikTok kullanıcı ismi, AR araçları geliştirme deneyiminin süresi ve kullanım amacı gibi bilgiler isteniyor.

https://twitter.com/MattNavarra/status/142663969782932276

TikTok artırılmış gerçeklik geliştirici araçlarının testlerinde henüz ilk aşamalarında gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada da, yeni özelliklerin daima değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER