Teknoloji

TikTok AR efekti oluşturma imkanını tüm kullanıcılarına açıyor

tiktok ar

TikTok geçtiğimiz yaz uygulama içinde kullanılacak AR efektleri oluşturmayı sağlayan Effect House platformunun beta testine başlamıştı. Kapalı test sürecine yaklaşık 450 içerik oluşturucusu dahil edilmişti. Şirket artık bu testin kapılarını katılmak isteyen herkese açıyor.

Effect House internet sitesini ziyaret edenler, kendi artırılmış gerçeklik filtrelerini oluşturmalarına yardımcı olacak araçları ve belgeleri bulabilecek. Effect House’un kapılarını herkese açan TikTok, platformla ilgili bazı kurallar koymayı da ihmal etmedi.

TikTok’un hâlihazırda tüm kullanıcılara yönelik Topluluk Kuralları mevcut. AR efekti oluşturanların hem bu kurallara hem de Effect House için ayrıca belirlenen kurallara uymaları gerekiyor. Örneğin, estetik ameliyatları teşvik eden filtrelere platformda izin verilmeyecek. İnsanlara dudak dolgusuyla nasıl görüneceklerini gösteren filtreleri TikTok’a eklemek mümkün olmayacak.

AR filtresi sunan diğer platformlarda olduğu gibi, TikTok’ta da birinci taraf güzelleştirme filtreleri mevcut. Ancak son zamanlarda hem kullanıcılardan hem de yasa yapıcılardan bu tarz filtrelere bir tepki var. Özellikle Instagram, Facebook’un araştırmacıları tarafından hazırlanan ve Instagram’ın gençlerin ruh sağlığına zarar verdiğine ilişkin raporun sızmasının ardından büyük tepkilerin hedefi olmuştu.

TikTok, kullanıcıları tarafından hazırlanan AR filtrelerinin Güvenlik ekibi tarafından incelendikten sonra diğer kullanıcıların erişimine açacak. Kullanıcıların filtreleri tekrar incelenmeleri için şikayet etmeleri de mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER