Teknoloji

TikTok Android uygulaması daha hızlı çalışıyor

tiktok universal

Android Geliştirici İlişkileri ekibi, TikTok Android uygulamasında bir süre önce yapılan iyileştirmeler ve optimizasyonlarla ilgili bilgiler paylaştı. Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, farklı şebeke koşullarında ve farklı özelliklerdeki cihazlarda çalışabiliyor. Uygulamanın geliştiricileri; genel performansı veri izleme, benzer uygulamalarla karşılaştırma ve kullanıcı anketi gibi yöntemlerle takip ediyor.

TikTok’un mühendislik ekibine göre, uygulamanın yavaş çalışmasında düşük kaliteli video kareleri, video oynatmadaki gecikmeler ve şebeke problemleri etkili oluyordu. Yapılan değişikliklerle birlikte uygulamanın başlangıç süresi yüzde 45 azaldı.

TikTok’un uygulamayı sadeleştirmesi ve kullanıcı arayüzünü daha pürüzsüz hâle getirmesi de hızı artıran faktörler arasında yer alıyor. Sadece gerekli şeylerin işlenmesine bağlı olarak yüzde 49’luk bir optimizasyon sağlandığı belirtilirken, videoların ilk karelerinin görünme hızı da yüzde 41 oranında arttı. Videolardaki gecikme ise yüzde 27 oranında azaldı. Bu değişikliklere paralel olarak “kullanıcı başına aktif gün sayısı”nda yüzde 1 oranında bir artış kaydedildiğine de dikkat çekildi.

TikTok Android uygulamasındaki optimizasyon süreci önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor. Google’dan verilen bilgiye göre, TikTok büyük ekranlı ve katlanabilir ekranlı Android cihazlardaki deneyimi iyileştirmek için çalışmalar yapacak. Android 13 eksenli iyileştirmeler de TikTok’un ajandasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER