Teknoloji

TikTok alışveriş deneyimini uygulamanın her yerine yayacak

tiktok alışveriş

TikTok’un çok takipçili kullanıcıları uzun süredir platformu marka iş birlikleri ve ürün tanıtımları için kullanıyor. Ancak şirket şimdi daha ciddi bir alışveriş deneyimi için hazırlanıyor. TikTok alışveriş özelliklerini uygulamanın geneline yaymak için hazırladığı e-ticaret ürünüyle izleyicilerini müşteriye dönüştürmeyi hedefliyor. Şirket; kullanıcılar, içerik yapımcıları ve işletmeler için bir dizi özellik barındıran TikTok Shop platformunu duyurdu.

TikTok Shop’ta işletmelerin ürünlerini sergilemeleri için bir “Alışveriş Sekmesi” bulunuyor. Kullanıcıların akışlarına yerleştiren iş birliği videoları içerik yapımcılarına komisyon kazanma imkanı verirken, işletmeler de alışveriş reklamlarıyla doğrudan müşterilere ulaşabiliyor. TikTok’un “Fulfilled by TikTok” adını taşıyan lojistik birimi ise kayıtlı satıcılara depolama ve sevkiyat hizmeti sunacak.

The New York Times’a konuşan TikTok yöneticisi Nico Le Bourgeois, TikTok Shop’ta 200 binden fazla kayıtlı satıcının bulunduğunu ve 100 binden fazla içerik yapımcısının da canlı yayın alışveriş butonlarına erişebildiğini belirtti. Le Bourgeois, şirketin planlarının endüstriyi sarsacak nitelikte olduğunun da altını çizdi.

TikTok yöneticisi şu ifadeleri kullandı: “Sektörde bir sıçrama yapmak ve insanların TikTok’un bir alışveriş yeri olduğunu anlamasını sağlamak için çok agresif bir planımız var. Trafik, ücretsiz gönderim ve fırsatlardan oluşan bir kombinasyon aracılığıyla Black Friday ve Cyber Monday’de hazır olacağız.”

TikTok alışveriş özelliğini Douyin’in deneyimi üstüne inşa ediyor

TikTok alışveriş deneyimini büyük ölçüde kardeş uygulaması Douyin’in başarılı özelliği üstüne inşa ediyor. #BanaBunuTikTokAldırdı türünden etiketler platformda ürün keşfini artırsa da, canlı alışveriş deneyiminin dünyanın geri kalanında henüz Asya’daki kadar popüler olmadığını belirtmek gerekiyor.

TikTok’tan önce Meta da Instagram ve Facebook gibi platformlarında e-ticareti merkeze almaya yönelik bazı girişimlerde bulunmuştu. Bu girişimler henüz çok verimli sonuçlar vermiş değil. TikTok Alışveriş Sekmesi’nin şu an için ABD’deki kullanıcılarının yüzde 40’ına açık olduğunu, ancak ekim ayının başı itibarıyla tüm kullanıcılara ulaşılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER