Teknoloji

TikTok ABD hükümetini dava etti

tiktok topluluk rehberi

TikTok, beklendiği gibi, ABD yönetiminin kendisine uygulamaya hazırlandığı yasağa karşı mahkemeye başvurdu. Popüler sosyal ağ, 6 Ağustos’ta ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan başkanlık kararının “bir kanıt ve değerlendirme süreci olmaksızın, aşırı bir eylemi meşrulaştırdığını” iddia ediyor. Ulusal güvenlik tehdidi gibi gösterilmesine karşı çıkan şirket, endişeleri gidermeye yönelik çabalarının da Trump yönetimi tarafından savuşturulduğunu belirtti.

TikTok’un dava dilekçesinde mahkemeye başvurmak yerine görüşmelerin sürmesinin tercih edildiği, ancak koşulların başka bir yol bırakmadığı vurgulandı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “ABD’deki operasyonlarımızı yasaklama tehdidinde bulunan başkanlık kararı, ABD’de 10 bin kişilik bir istihdamı riske atıyor. Buna ek olarak; pandemi döneminde hayati olan eğlence ve bağlantıda kalma gibi işler için TikTok’u kullanan milyonlarca Amerikan vatandaşına da zarar veriyor. Buna mahkemede itiraz etmekten başka çaremiz yoktu.”

TikTok’un açıklamasında, şirketin ABD pazarına olan bağlılığını gösterme konusunda önemli mesafeler katettiğine dikkat çekildi. Kilit personelinin tamamının ABD’de yaşayan Amerikanlar olduğunu belirten şirket, verilerin de ABD ve Çin’deki sunucularda saklandığının altını çizdi.

TikTok’u çatı şirket ByteDance’in bünyesindeki diğer platformlardan ayırmak adına yazılım bariyerlerinin kurulduğu da vurgulanan noktalar arasında yer alıyor.

TikTok, ABD Yabancı Yatırım Komitesi’yle iyi niyetini göstermek için neredeyse bir yıl boyunca yürüttüğü temasların da görmezden gelindiğini savundu. Şirket, ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit olmadığını göstermek için resmi yetkililerle yakın temasta bulunduğunu bir kez daha hatırlattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER