Teknoloji

TikTok ABD’deki faaliyetlerine “şimdilik” devam ediyor

tiktok algoritma

TikTok, ABD Ticaret Bakanlığı’ndan beklediği açıklamayı sonunda duydu. The Wall Street Journal’ın haberine göre; ABD Ticaret Bakanlığı, TikTok’un ülkedeki faaliyetlerini 12 Kasım itibarıyla sonlandırması gerektiğini belirten kararı uygulamadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bunun ekim ayının sonlarında Philadelphia şehrindeki bir hakimin aldığı ihtiyati tedbir kararıyla bağlantılı olduğu belirtildi. Söz konusu karar, bir grup TikTok kullancısının federal hükümete açtığı davanın ardından alınmıştı.

Bakanlık, hukuki gelişmelerin beklenmesi nedeniyle TikTok’a yönelik yasağın uygulamaya koyulmayacağını açıkladı. TikTok yasağının engellenmesi amacıyla açılan iki dava hâlâ devam ediyor.

Trump yönetimine bağlı ABD Yabancı Yatırım Komitesi, TikTok’un çatı şirketi ByteDance’e sosyal ağın ABD operasyonlarını ana yapıdan ayırması için 12 Kasım’a kadar süre vermişti. ByteDance, eylül ayında Oracle ve Walmart’ın yüzde 20 sahibi olduğu TikTok Global isimli yeni bir yapının kurulacağını belirten bir öneri sunmuştu. Başkan Trump’ın bu öneriyi “konsept olarak” kabul ettiği açıklanmıştı.

Ancak o günden sonra ABD Yabancı Yatırım Komitesi, TikTok ile iletişimi kesmişti. Oracle ile çalışmalarını sürdüren TikTok’un resmi makamlardan haber beklediği de kısa süre önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER