TikTok, ABD Ticaret Bakanlığı’ndan beklediği açıklamayı sonunda duydu. The Wall Street Journal’ın haberine göre; ABD Ticaret Bakanlığı, TikTok’un ülkedeki faaliyetlerini 12 Kasım itibarıyla sonlandırması gerektiğini belirten kararı uygulamadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bunun ekim ayının sonlarında Philadelphia şehrindeki bir hakimin aldığı ihtiyati tedbir kararıyla bağlantılı olduğu belirtildi. Söz konusu karar, bir grup TikTok kullancısının federal hükümete açtığı davanın ardından alınmıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Watch Series 9 sahiplerine iyi haber: watchOS 27 desteği devam ediyor

Samsung, One UI 8.5 güncellemesini 44 Galaxy modeline taşıdı

Oppo Find X10 Pro için ilk sızıntı ortaya çıktı, çift 200 MP kamera dikkat çekiyor

Vivo X Fold 6’nın kamera sistemi ve telefoto yetenekleri resmileşti

Nothing CEO’su uyardı: Akıllı telefon fiyatları daha da yükselebilir
Bakanlık, hukuki gelişmelerin beklenmesi nedeniyle TikTok’a yönelik yasağın uygulamaya koyulmayacağını açıkladı. TikTok yasağının engellenmesi amacıyla açılan iki dava hâlâ devam ediyor.
Trump yönetimine bağlı ABD Yabancı Yatırım Komitesi, TikTok’un çatı şirketi ByteDance’e sosyal ağın ABD operasyonlarını ana yapıdan ayırması için 12 Kasım’a kadar süre vermişti. ByteDance, eylül ayında Oracle ve Walmart’ın yüzde 20 sahibi olduğu TikTok Global isimli yeni bir yapının kurulacağını belirten bir öneri sunmuştu. Başkan Trump’ın bu öneriyi “konsept olarak” kabul ettiği açıklanmıştı.
[irp]
Ancak o günden sonra ABD Yabancı Yatırım Komitesi, TikTok ile iletişimi kesmişti. Oracle ile çalışmalarını sürdüren TikTok’un resmi makamlardan haber beklediği de kısa süre önce gündeme gelmişti.
🌡️❄️ SERİNLİK ARAYANLARA MÜJDE: KLİMA FIRSATLARI DEVAM EDİYOR! ❄️🌡️





Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


