Teknoloji

ABD TikTok’u yasaklama seçeneğini değerlendiriyor

tiktok

TikTok son zamanların en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Ancak bu popülariteye paralel olarak sosyal ağ, devletlerin şüpheci bakışlarını da üstüne çekmiş gibi görünüyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok için olası bir yasağın gündemde olduğunu belirtti.

ABD, Hindistan’da kullanımı yasaklanan TikTok’tan Çin hükümetinin casusluk amacıyla yararlandığını düşünüyor. Fox News’e konuşan Pompeo, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz ve şu anda inceliyoruz. Konu hakkında çok uzun süredir çalışıyoruz. Akıllı telefonlardaki Çin menşeili uygulamalar konusunda ABD’nin en doğru şeyi yapacağı konusunda size garanti verebilirim.”

ABD Dışişleri Bakanı, TikTok’u kullananların bilgilerinin Çin Komünist Partisi’nin eline geçme ihtimali konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

TikTok’un sahibi olan ByteDance ise köklerinden kurtulmak için geçmişte de bazı adımlar atmıştı. Popüler sosyal ağ, Çinli girişimci Zhang Yiming tarafından kurulmuştu. TikTok, Çin’in yeni ulusal güvenlik yasasının devreye girmesinin ardından Hong Kong’daki operasyonlarını da durdurma kararı aldı.

Bu karar, ByteDance’in Çin’in sansür uygulamalarına karşı olduğunu düşündürüyor ve TikTok’un bir casusluk aracı olarak kullanılması ihtimalini azaltıyor. Bunun ABD ve TikTok kararı üzerine nasıl bir etki yapacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER