Teknoloji

TikTok 2020’nin en popülerlerini açıkladı

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020’nin son günleri yaklaşırken yılın en sevilen içeriklerini açıklayan platformlar arasına TikTok da katıldı. Karantina döneminde kullanıcı kitlesini genişleten ve büyütmeye devam eden platform; en popüler kampanyaları, paylaşımlarda en çok tercih edilen şarkıları ve en sevilen içerik üreticilerini açıkladı.

TikTok’ta 2020’de gerçekleştirdiği evde yapılabilecek aktivite önerileri, kendin yap önerileri, müzik ve yemek içerikleri özel kampanyaları çok ilgi gördü. Kullanıcıların katılmaktan en çok keyif aldığı, en popüler kampanyalar şu şekilde sıralanıyor:

Müzik, TikTok’un önemli unsurları arasında yer alıyor. Müzisyenler de böylelikle şarkılarını daha geniş kitlelere tanıtabiliyor. 2020’de TikTok’taki paylaşımlarda en çok tercih edilen şarkılar şunlar:

TikTok’un en sevilen içerik üreticileri arasından kendine has yemek pişirme teknikleriyle ünlü @cznburak , eğitici çizim paylaşımları yapan @nnursema, eğlenceli aile paylaşımlarıyla @korayzeynep , eğlenceli içerikleriyle @cerenyaldz_, sosyal sorumluluk paylaşımlarıyla öne çıkan @beyazgolge ilk beş ismi oluştururken; onları sırasıyla @ezgizem@cemresolmaz@sera@semiraminta ve @dilarakaçmazz izliyor.

TikTok’ta kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği ünlüler isimler ise Bilal SonsesFeride Hilal AkinBurcu Esmersoyİrem DericiFerat ÜngürHande ÜnsalVeysel MutluAydilgeSura Isgenderli ve Enes Batur oldu.

TikTok sosyal sorumluluk kampanyalarına da destek verdi

TikTok, sosyal sorumluluk kampanyalarına da ev sahipliği yaptı. Bu alanda öne çıkan kampanyalar ise; koronavirüse karşı önlem almak için en etkili 14 yönergeyi içeren #ÖnlemAlSağlıklıKal, büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için oluşturulan #SağlıkçılaraTeşekkür , Uluslararası Köpek Günü için tüylü dostlarımızla çekilen paylaşımları içeren#EnİyiDostum, Meme Kanseri Farkındalık Ayı için yapılan #PembeKurdele, Dünya Otomobil Kent Günü kapsamında çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratan #HerŞeyDoğaİçin ve Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na destek veren #DeğişimİçinHareketeGeç kampanyaları oldu.

TikTok, 31 Aralık’ta özel bir Yılbaşı Gecesi’yle 2020’nin en etkileyici anlarını paylaşmak için TikTok Live üzerinden bir canlı yayın etkinliği gerçekleştiriyor. Etkinliğe bütün kullanıcılar katılabilecek.

İLGİLİ HABERLER