Eğlence

Tidal yeni Keşif bölümüyle farklı sesleri duyurmayı hedefliyor

tidal-logo-040315

Jay-Z’nin kısa bir süre önce satın aldığı ve tekrar lanse ettiği çevrim içi müzik servisi Tidal, popüler şarkıcılara daha fazla para kazandırmaya çalışmakla suçlanıyor. Adeta bir yıldız geçidi olan tanıtım etkinliğinde çok sayıda varlıklı sanatçının müziğin ücretsiz olmaması konusunda nutuk atması, pek çok kişiyi kızdırmıştı. Bu tepkiyi dikkate almışa benzeyen Tidal, yeni Keşif bölümüyle sanatçılara hak ettikleri kitleye ulaşma imkanı sunmayı hedefliyor.

Tidal’dan yapılan açıklamada bugüne kadar duyulmayan bazı müziklerin dünyanın en iyi müzikleri arasında olabileceği ve kimi sanatçıların istedikleri çıkışı yakalayamayabildiği belirtildi. Discovery ile birlikte Tidal, yeni seslere çalma listelerinde yer verecek. Buna ek olarak, Discovery ile belli bir kitleye ulaşan sanatçılara özel organizasyonlar düzenlenecek. Şirket sanatçıların pazarlama ve promosyon faaliyetlerine de destek verecek.

Tidal yeni seslerin keşfi için halihazırda iki dijital dağıtıcıyla çalışıyor. Phonofile ve Record Union, müzisyenlerin yasal haklarının ve ödemelerinin yönetilmesiyle ilgileniyor. Şirket Discovery ile sanatçıların Tidal üzerinden dinlenilen şarkıları sayesinde para kazanacağını vurgularken, sanatçıların telif hakkı yapısı konusunda da seçim yapabileceği belirtildi. Şirkete yakın kaynaklar; sanatçılara yüzde 75’e varan telif hakkı bedellerinin ödenebileceğini, Tidal’a küçük bir yıllık ücret ödemesi yapmayı kabul edenler içinse bu oranın yüzde 92’ye çıkabileceğini dile getirdi.

Bağımsız müzisyenlerin elinde Tidal dışında Spotify, Rdio ve SoundCloud gibi seçenekler de bulunuyor. Tidal, tek oyuncu olmadığı bu sahada pazarlama kozunu oynayarak müzisyenlerin aklını çelmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER