Eğlence

Tidal üst yönetiminde son altı ayda ikinci ayrılık

tidal-logo-040315

Ünlü rap yıldızı Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi Tidal, üst düzey yönetiminin önemli isimlerinden biriyle yollarını ayırdı. The New York Times’ın haberine göre, Tidal yöneticisi Vania Schlogel, geçtiğimiz yaz şirketten istifa etti. Jay-Z’nin sahibi olduğu Roc Nation Tidal’ı satın almadan önce de çevrim içi müzik servisinin bünyesinde görev yapan Schlogel, geçtiğimiz mart ayından bu yana çevrim içi müzik servisinin kamuoyu önündeki yüzü olmuştu. Vania Schlogel’in Tidal yönetimindeki unvanı yatırım şefi olsa da, nisan ayından bu yana kalıcı bir CEO’su olmayan Tidal’daki etkisi çok daha fazlaydı.

Vania Schlogel’in ayrılığıyla ilgili olarak The New York Times’a konuşan bir Tidal sözcüsü, ortada finansal bir yatırım söz konusu olmadığı için Schlogel’in Tidal’a veda ettiğini belirtti. Bu açıklama ayrılığı önemsiz göstermeye çalışsa da, söz konusu istifanın Tidal üst düzey yönetiminde son altı ayda yaşanan ikinci ayrılık olduğunu unutmamak gerekiyor.

Geçtiğimiz nisan ayında kovulan Andy Chen yerine geçici olarak CEO’luğa atanan Peter Tonstad, haziran ayında görevinden ayrılmıştı. Tidal, Tonstad’ın ardından CEO’luk görevine geçici veya kalıcı bir atama yapmamıştı.

Tidal’ın gösterişli ve hayli eleştirilen yeniden başlangıcının ardından düzenlenen basın turunda liderlik görevini Vania Schlogel üstlenmişti. Schlogel, söz konusu basın turunda Tidal’ın haklarını alamadıklarını iddia eden bir gruptan daha fazlası olduğunu ve meşru bir iş stratejisinin bulunduğunu anlatmaya çalışmıştı. Daha öncesinde yatırım bankası Goldman Sachs ve özel fon şirketi KKR’da çalışan Schlogel, Tidal’ın Apple Music veya Spotify’a karşı avantajlarını anlatmak için ciddi bir mesai harcamıştı.

İLGİLİ HABERLER