Teknoloji

Tidal Ticketmaster entegrasyonu ile yeni PC ve Mac uygulamalarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tidal-logo-040315

Ünlü rap yıldızı Jay-Z’nin satın aldığı Tidal, yeni sahibi ve onun müzisyen arkadaşlarının desteğiyle yeni bir sayfa açmıştı. Yeni dönemde kullanıcı sayısını neredeyse ikiye katlayan Tidal, elden geçirdiği PC ve Mac uygulamalarıyla bu sayıyı artırmayı hedefliyor. Yenilenen uygulamalara ek olarak, popüler bilet satış sitesi Ticketmaster (Türkiye’de Biletix ismiyle faaliyet gösteriyor) ile yapılan işbirliği sayesinde de, Tidal kullanıcılara özel konserlere erişim imkanı veriliyor.

Tidal’ın yeni masaüstü uygulamalarının tasarımı, şirketin bir süre önce kullanıma sunduğu web sitesi tasarımına benzerlik gösteriyor. Video gösterimi ve büyük etiketlerle ön plana çıkarılan ”özel” içerikler, Tidal’ın Spotify’dan farklı olduğu önemli noktalar arasında yer alıyor. Tidal üzerinden müzik keyfi yaşamak içinse servise abone olmak gerekiyor.

Çevrim dışı müzik çalma gibi önemli bir özelliğin olmaması, Tidal’ın masaüstü uygulamasının en önemli eksiklerinden biri olarak göze çarpıyor. Şirket bu özelliğin de yakın zamanda uygulamaya ekleneceğini açıkladı. Tidal için asıl sınavın Apple’ın çevrim içi müzik servisinin faaliyete geçmesinin ardından başlaması öngörülüyor. Apple’ın yeni servisini önümüzdeki hafta duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER