Eğlence

Tidal eski SoundCloud yöneticisini CEO olarak atadı

tidal-logo-040315

Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi Tidal, altı aydan uzun bir süredir kalıcı bir tepe yöneticisi olmadan faaliyetlerini sürdürüyordu. Bu belirsizlik nihayet son buldu ve eski SoundCloud yöneticisi Jeff Toig, çevrim içi müzik servisinin CEO koltuğuna oturdu. Toig, şirketin sekiz ay önce tekrar başlayan macerasındaki üçüncü CEO’su olma özelliğini taşıyor. CEO pozisyonuna asaleten atanan Toig’un önünde Spotify ve Apple Music gibi dişli rakiplere karşı Tidal’ı farklı bir yerde konumlama gibi zorlu bir görev bulunuyor.

Geçici CEO Peter Tonstad’ın haziran ayındaki ayrılığıyla birlikte boşalan makam, Toig’un göreve gelişiyle tekrar dolmuş oldu. Tonstad ise görevi nisan ayında satış öncesinde de Tidal’ın en tepesinde görev yapan Andy Chen’den devralmıştı. Chen, yeni dönemin başlangıcından bir ay sonra kovulmuştu.

CEO’suzluk döneminin önemli bir kısmında ise şirketin yatırım sorumlusu Vania Schlogel, yönetimin yüzü olmuştu. Bu dönemde Tidal’ın yönünün belirlenmesinde önemli rolü olan Schlogel’in yaz aylarında görevi bıraktığı ise geçtiğimiz ay içinde ortaya çıkmıştı.

Tidal ve yeni CEO’sunu zorlu bir rekabet bekliyor

Kalıcı bir kaptanın belirlenmesi, Jay-Z’nin çevrim içi müzik servisinin fırtınalı denizleri daha hızlı aşmasını sağlayabilir. Ancak Toig ve ekibinin önünde fazla zaman bulunmuyor. Zira çevrim içi müzik piyasasında rekabet her geçen gün daha heyecanlı bir hâl alıyor.

İLGİLİ HABERLER