Eğlence

Tidal CEO’su Peter Tonstad görevi bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tidal-logo-040315

Tidal, CEO’su Peter Tonstad ile yollarını ayırdığını açıkladı. Tonstad CEO’luk koltuğunda geçici olarak oturduğu için bu kararı sürpriz olarak nitelemek mümkün olmasa da, yerine bir atamanın yapılmaması kafaların karışmasına yol açıyor.

Peter Tonstad, Tidal CEO’luğunu geçtiğimiz nisan ayında Andy Chen’den devralmıştı. Apple Music gibi kuvvetli bir rakibin çevrim içi müzik pazarına giriş yaptığı günlerde Tidal’ın üst düzey yönetimini halen oturtamamasını önemli bir handikap olarak nitelemek yanlış olmayacaktır.

Açıklanan son rakamlara göre, Tidal’ın 770 bin abonesi bulunuyor. Spotify’ın 20 milyon ücretli abonesinin yanında Tidal’ın abone sayısı oldukça küçük kalıyor. Apple Music’in de 30 Haziranda üç aylık ücretsiz deneme süresiyle çevrim içi müzik pazarına girecek olması, Tidal’ın rekabette tutunabilmek adına performansını biraz daha yükseltmesi gerektiğinin işaretini veriyor. Henüz kullanıcı tabanını büyütme aşamasında olan Tidal’ın potansiyel kullanıcılarını Apple Music’e kaybetme ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER