Eğlence

Tidal iki yıl içinde üçüncü CEO’sunu eskitti

tidal chromecast

tidal ceoJay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik platformu Tidal CEO koltuğundaki çivilerden kurtulmayı başaramamış gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, 2016’da şirketin CEO’luğuna atanan Jeff Toig ile yollarını ayırıyor. Toig görevi geçici olarak CEO’luğu yürüten Peter Tonstad’dan devralmıştı. Bu ayrılık, şirketin iki yıl içindeki dördüncü CEO’sunu aramaya başlayacağı anlamına geliyor.

Toig’in ayrılığı, Tidal’ın güçlü yönetim konusunda sıkıntıları olduğunu açık biçimde gözler önüne seriyor. Şirket geçtiğimiz yıl çevrim içi dinleme rakamlarının yayınlanmasından doğan bir anlaşmazlık nedeniyle hem baş finans sorumlusu (CFO) hem de baş operasyon sorumlusu (COO) ile yollarını ayırmıştı. Şirketin çevrim içi dinleme rakamlarını şişirdiğine dair iddialar, hâlâ kesilmiş değil. Tidal tarafından plak şirketine ödenen telif ücretleri de gerçek rakamların yansıtılandan daha düşük olduğu iddiasını destekliyor.

Toig, SoundCloud’da iki yıl boyunca ana iş sorumlusu (CBO) olarak görev yaptıktan sonra Tidal’a katılmıştı. Tecrübeli yöneticinin neden kısa sürede ayrılık kararı aldığı bilinmiyor. Ancak Billboard’a konuşan bir kaynak, taraflar arasındaki iplerin mart ayında koptuğunu öne sürdü.

Yönetim katındaki sıkıntılar, Tidal’ın yaşadığı tek problem değil. Şirketin finansal bakımdan da sıkıntılı bir durum içinde olduğu konuşuluyor. Jay-Z’nin 2015’te 56 milyon dolar karşılığında satın aldığı şirketin o yıl 28 milyon dolar, bir önceki yıl ise 10.4 milyon dolar kaybettiği biliniyor. Tidal, 50 milyon ücretli aboneye ulaşan Spotify ve 20 milyon ücretli abonesi bulunan Apple Music karşısında da sıkıntı yaşıyor. Şirketin abone sayısının 1 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Tidal CEO koltuğuna müzik dünyasını yakından tanıyan birini oturtabilir

ABD merkezli telekom operatörü Sprint, bu yıl içinde şirketin üçte birini 200 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Böylelikle çevrim içi müzik servisi ihtiyaç duyduğu nakit akışını sağlayabilmişti. Bundan kısa süre sonra ise müzik endüstrisini yakından tanıyan iki isim; eski Billboard editörü Tony Gervino ve XXL Magazine editörü Elliott Wilson içerik ekibine dahil edilmişti. Şirketin CEO koltuğuna oturtacağı yeni isim de müzik dünyasını yakından tanıyan biri olabilir.

İLGİLİ HABERLER