Eğlence

Tidal aile planını duyurdu

tidal-logo-040315

Rakiplerine karşı elini güçlendirmek amacıyla aile planı duyuran çevrim içi müzik servislerinin arasına Tidal da katıldı. Şirket hem Premium hem de HiFi abonelik paketleri için hazırladığı aile planlarını görücüye çıkardı. Apple Music’in sabit oranlı aile planı yerine Spotify’ın modelini tercih eden Tidal, ana kullanıcının altına eklenen her bir kullanıcı için ekstra ücret alıyor.

Tidal kullanıcıları, hesaplarının altına ekledikleri her bir kullanıcı için orijinal abonelik bedelinin yarısını ödeyecekler. Tidal Premium aboneleri, aile planlarına dahil ettikleri her bir kullanıcı için 9.99 avro aylık abonelik bedelinin üstüne 4.99 avro ekstra ücret ödeyecek. Tidal’ın aile planında ilham aldığı Spotify ise, aile planı teklifini Apple Music’in fiyat politikasına göre revize etmeye hazırlanıyor.

Tidal HiFi’da ise aile planı Premium pakete kıyasla biraz daha masraflı hâle geliyor. Aylık 19.99 avro olan abonelik ücretinin üstüne eklenen her bir kişi için ekstra olarak 9.99 avro ödemek gerekiyor. Kullanıcılar Tidal aile planlarına 4 kişi ekleyebiliyor. Tidal’ın Premium paketi ve HiFi paketi arasındaki ses farkının pek kolay anlaşılamadığını, dolayısıyla Premium paket Tidal aile planı için daha uygun bir seçenek gibi gözüküyor.

Tidal’ın Türkiye’deki fiyatlandırmasını da avro üzerinden yapması, servisi Spotify’a karşı daha dezavantajlı bir konuma getiriyor. Apple Music’in 6 kullanıcılı aile planı için sadece 14,99 TL talep edecek olmasıysa rakiplerini açıkta bırakıyor. Ancak Apple Music henüz Türkiye’de faaliyete geçmediği için bu imkandan faydalanmak mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER