Eğlence

Tidal abone sayısını 3 milyona çıkardı

tidal

Yeni sahiplik yapısı altındaki birinci yılını doldurmasını kutlayan Tidal, bir basın açıklamasıyla abone sayısının 3 milyona ulaştığını duyurdu. Söz konusu sayı, geçtiğimiz haziran ayında 900 bin seviyesindeydi. Billboard’un haberine göre, 3 milyon abonenin 1.35 milyonluk kısmı, platformun aylık 19.99 dolar karşılığında sunduğu Hi-Fi servisinden faydalanıyor.

Çevrim içi müzik servisinin yaklaşık 9 aylık süre içinde kaydettiği büyüme pek çok kişinin beklentisini aşarken, sergilenen performansta Rihanna, Beyoncé ve Kanye West gibi yıldızların yeni çalışmalarını ilk olarak sadece platformda yayınlamalarının etkili olduğu düşünülüyor. Üç yıldızın da serviste hisse sahibi olduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var.

Tidal abone sayısını artırırken, kullanıcılara sunduğu müzik katalogunu da önemli ölçüde genişletti. Çevrim içi müzik servisindeki şarkıların sayısı 40 milyonun üstüne çıktı. Şirketin müzisyen ortaklarının arasına ise Lil Wayne, TIP, Indochine ve Damian Marley gibi isimler katıldı. Böylelikle Tidal’ın “sanatçı ortaklarının” sayısı 20’ye çıkmış oldu. Rihanna ve Kanye West’in son albümlerinin çıkışında yaşanan sızıntılara ve West’in Yeezy Show 3 adlı özel etkinliğinin yayınındaki problemlere rağmen, Tidal geminin dümenini doğru istikamette tutmayı başarmışa benziyor.

Jay-Z’nin kaptanlığındaki çevrim içi müzik servisi için 2015’in “türbülanslı” bir yıl olduğu söylenebilir. Yönetim katındaki belirsizliklere rağmen, 1 yıl içinde önemli bir ilerleme kaydeden servisin aralarında Beyoncé ve Kanye West’in de bulunduğu “sanatçı ortaklarının” çıkaracağı yeni albümlerle kullanıcı sayısını biraz daha artırması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER