Eğlence

Tidal 1 milyon aboneye ulaştı

tidal-logo-040315

Ünlü rap yıldızı Jay-Z, bir süre önce yaptığı açıklamada bu yıl içinde satın aldığı çevrim içi müzik servisi Tidal için işlerin yolunda gittiğini dile getirmişti. Görünen o ki, Jay-Z’nin bahsettiği iyi gidişat halen sürüyor. Ünlü rap yıldızı, Twitter hesabı aracılığıyla Tidal’ın abone sayısının 1 milyona ulaştığını duyurdu. Jay-Z bu duyuruyu yaparken “Gerçek olan bir şey tehdit edilemez, gerçek olmayan bir şey var olamaz.” şeklinde felsefi bir söz sarfetmekten de geri kalmadı.

Tidal, bu başarısını kutlamak için 20 Ekimde New York’un Brooklyn bölgesinde bulunan Barclays Center’da bir yardım konseri düzenleyecek. Konserde Beyonce, Nicki Minaj, Prince ve tabii ki Jay-Z gibi yüksek profilli sanatçılar sahne alacak. Konseri Tidal üzerinden izlemek de mümkün olacak. Hatta Tidal üyesi olmayanlar da konseri izleyebilecek.

Tidal için 1 milyon aboneye ulaşmak önemli bir başarı olsa da, bu rakamın Spotify’ın 15 milyon Premium kullanıcısı ve Rhapsody’nin 3 milyon abonesinin oldukça altında olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de, Tidal’ın Jay-Z’nin patronajı altındaki geçmişinin çok uzun olmadığını ve önünde rakiplerini yakalaması için uzun bir yol olduğunu unutmamakta fayda var.

Jay-Z geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada, Tidal’ın 700 bin olan abone sayısının kendisinin şirketi satın almasından sonra kısa süre içinde 770 bine çıktığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER