Teknoloji

TicToc: İletişimin geleceği anında mesajlaşma uygulamalarında

Son dönemde Asya menşeili anında mesajlaşma uygulamalarının Türkiye pazarına olan ilgisi giderek artıyor. LINE ve WeChat gibi uygulamalarla birlikte Türkiye pazarına giren TicToc, kısa dönemde önemli bir bilinirlik seviyesini yakalamış durumda. TicToc Türkiye pazarındaki mevcut konumunu ve hedeflerini Bilişim Muhabirleri Derneği’yle bir araya geldiği toplantıda anlattı.

tictoc-logo-040414

Toplantıda konuşan TicToc Türkiye Genel Müdürü Ömer Lütfi Diri; Türkiye’de 7 milyondan fazla kişinin anında mesajlaşma uygulamalarını kullandığını, SMS ve MMS kullanım oranlarının da her geçen gün azaldığını belirtti. BTK verilerine göre SMS kullanımının 2012’nin son çeyreğinden bu yana azaldığını söyleyen Diri, mobil internet kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte 2014’te bu düşüşün hızlanacağını ifade etti.

GSM firmalarının artık altyapı sağlayıcı hüviyetine bürünmek zorunda kalacaklarını dile getiren TicToc Türkiye Genel Müdürü, müşteri aidiyetinin artık operatörlerden çıktığını, müşterinin uygulama dükkanlarını kullanarak hayatını kolaylaştırdığını, bundan sonraki aşamada ise ödeme sistemlerinin mobil platformlara entegrasyonlarının tamamlamasıyla yeni mobil mesajlaşma platformlarının müşterinin yeni sahibi olacağını ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER