Teknoloji

TI OMAP 4470 üzerinde Windows 8’i sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’ün ortalarında piyasaya çıkması beklenen Windows tabanlı ARM cihazların öncesinde böyle prototipleri çok görecek gibiyiz. Texas Instruments da CES 2012’de OMAP4470 işlemci üzerinde çalışan Windows 8 tablet prototipini sergiliyor. Microsoft’un yeni nesil işletim sisteminin ARM yongasetinde nasıl düzgün bir şekilde çalıştığını göstermeyi amaçlayan TI, işlemcinin yanına PowerVR SGX544 GPU eklemiş.

Texas Instruments CPU-GPU ikilisinin bir yandan düşük güç tüketimini sağlarken bir yandan da Windows 8’de çoklu görev işlevlerini düzgün ve hızlı bir şekilde yerine getirdiğini beliriyor. Android ve iOS tabletlerin tek bir şarjla bütün günü çıkardığı bir ortamda Windows 8 tabletlerin de benzer şekilde işlev görmesi gerekiyor.

OMAP4470’te M-Shield adı verilen donanım tabanlı şifreleme sistemi bulunuyor. Bu sistem birincil OMAP4470 çekirdeklerini kullanmadan güvenli bir çalışma ortamının yaratılmasını sağlıyor.

Aslında Texas Instruments’ın tek ilgi alanı tabletler değil. Şirket ARM tabanlı OMAP4470’i dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaki AMD ve Intel x86 işlemcilere bir alternatif olarak öne sürüyor.

İlgili – TI

İLGİLİ HABERLER