Teknoloji

TI OMAP 4470 selefi 4460’a göre yüzde 50 performans artışı sunuyor

Texas Instruments’ın yeni TI OMAP 4470 serisi yonga üstü sistemini Windows 8 yüklü bir tablet üzerinde gösteriyor, bunu biliyoruz. Söz konusu yonga üstü sisteme yakından bakmak gerekirse, mimari ve verimlilik açısında yapılan iyileştirmelerle birlikte ARM sistemi performans açısından, özellikle oyun alanında etkileyici kazanımlar vadediyor.

Texas Instruments’ın geliştirme çalışmaları yaptığı tabletler üzerinde çalıştırılan oyun ve uygulamaların oldukça etkili performans sunduğu SlashGear tarafından dile getiriliyor. Kare hızlarının ve tanımın da dikkat çekecek derecede düzgün olduğu belirtiliyor. Galaxy Nexus ve bunun gibi çeşitli yüksek profilli akıllı telefon ve tabletlerde yer alan TI 4460 yongasetinin saniyede 24 kare hızla oynattığı bir görüntüyü 4470 saniyede 42 kare hızla oynatabiliyor. Texas Instruments’ın bu yongasetini barındıran ürünlerin yaza doğru çıkması bekleniyor.

Texas Instruments’ın yazılım ortakları tarafından gerçekleştirilen çeşitli yazılım sunumları da API’ların esnekliğini gösteriyor. Parmak hareketleriyle kontrol edilen bir yemek tarif kitabında sayfa geçişlerinin ve diğer efektlerin oldukça etkileyici olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak bir yandan WiFi Direct aracılığıyla TV modülüne 1080p görüntü aktarımında bulunan bir tabletin bir yandan da başka bir uygulamayı çalıştırabilecek şekilde kullanılabildiğine dikkat çekiliyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER