Teknoloji

TI 1.8 GHz’lik çift çekirdekli mobil işlemcisi OMAP4470’i duyurdu

Texas Instruments en yeni mobil işlemcisi OMAP 4470’i geçtiğimiz hafta Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen Computex 2011 fuarında tanıttı. 1.8 GHz’lik çift çekirdekli OMAP4470 işlemcisi akıllı telefon ve tabletler için geliştirildi. Gücü azar azar yudumlayan bir tasarıma sahip olan bu işlemci eski işlemci tasarımlarına göre çeşitli performans geliştirmelerini de bünyesi altında bulunduruyor.

TI’ya göre, OMAP4470 web’de gezinme performansında yüzde 80, grafik performansında yüzde 250 ve çok katmanlı video ve görüntü kompozisyonunda yüzde 200’den daha fazla iyileştirme sağlıyor. Bunun yanı sıra üç HD ekran ve 2048 x 1536’ya kadar çözünürlük desteği de sunuyor.

TI’nın OMAP platformundan sorumlu başkan yardımcısı Remi El-Ouazzane yayınlanan basın bülteninde “Üstün mobil bilişim diğerlerini geride bırakan bir kullanıcı deneyimine bağlıdır. Hızlı ve canlı web gezinimi, HD kalitesinde ve berrak kullanıcı arayüzleri, en son uygulamalara sunulan destek gibi etkenler tüketicilerin cihazlarını satın almalarında etkili oluyor.” diye konuştu. “OMAP4470 işlemcisi maksimum deneyimi eşsiz ve güç tasarruflu mimarisiyle birlikte sunuyor.” şeklinde de yeni işlemciyi özetledi.

OMAP4470 işlemciler 2011’in ikinci yarısından itibaren üretim ortaklarına gönderilmeye başlanacak. Bu işlemciyi barındıran ilk cihazların da 2012’nin ilk yarısında çıkması bekleniyor.

İlgili – TI

İLGİLİ HABERLER