Manşetler

Instagram’ın Twitter rakibi “Threads” şimdiden web’de yayında

threads instagram

Instagram’ın yeni Threads uygulaması, bir Twitter alternatifi olarak ortaya çıktı. Resmi çıkış tarihi 6 Temmuz olsa da, uygulamanın web arayüzü zaten herkesin erişimine açıldı. Bu erken erişim, yarın iOS’ta ve tahminen Android’de de lansman yapacak olan ana Threads uygulamasından beklenecekleri gözler önüne seriyor.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, uygulamayı kullanarak ilk thread’ini (muhtemelen thread olarak nitelendirilecektir) oluşturdu ve birçok marka ve içerik üreticiye de erken erişim verildi. Bu markalar ve içerik üreticiler arasında Netflix, Gary Vee ve elbette Instagram bulunuyor.

Threads web sitesi sade bir “threads” görünümü sunuyor

Şimdilik web arayüzü, thread’leri görüntülemek için oldukça basit ve sade görünüyor.. Beğenme, yorum yapma, yeniden yayınlama ve paylaşma seçenekleri mevcut. Ancak, bu işlemler şu anda size mobil uygulamayı indirmenizi öneriyor. Eğer AB ülkeleri gibi desteklenmeyen bir ülkedeyseniz, şimdilik sadece thread’leri görüntüleyebileceksiniz. Twitter’da olduğu gibi, bir hesabın ana gönderilerini bir bölümde ve tam yanıt geçmişini başka bir bölümde görüntüleyebilirsiniz.

Post by @zuck
View on Threads

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri’nin daha şimdiden yaklaşık 2.500 takipçisi var ve Zuckerberg’in ise 2.000’den az takipçisi var. Bu durum, Threads’a erken erişimin sadece birkaç bin test kullanıcısına verildiğini gösteriyor. Alessandro Paluzzi, erken erişim hakkı kazanan marka ve içerik üreticilerini araştırdı ve bunları bir tweet ile paylaştı.

Threads’ın açılmasıyla birlikte hemen Fediverse entegrasyonu kullanılamayacak, ancak Instagram’ın bu özelliği yakında eklemeyi planladığı açık biçimde anlaşılıyor Profiller, bir Instagram kullanıcı adı ve bağlantı içeriyor, threads.net sayfasındaki QR kodu da aşağıdaki açıklamayı sunuyor:

“Yakında, Mastodon gibi diğer fediverse platformlarındaki kişileri takip edebilecek ve onlarla etkileşime geçebileceksiniz. Ayrıca, @[email protected] gibi tam kullanıcı adlarını kullanarak Threads’ta kişileri bulabilirler.”

Instagram, Threads’in kullanıma açılmasını tüm hafta boyunca, App Store ve Google Play Store sayfalarını erişime açarak ile ana threads.net hizmet ana sayfasının erişime sunarak duyurdu. Threads, Twitter için özellikle karmaşık olan bir dönemde faaliyete geçiyor. Bu fırsatı değerlendirebilecek mi, cevabı görmek için fazla beklememiz gerekmeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER