ManşetlerTeknoloji

Threads trend konular özelliğini test etmeye başladı

threads trend konular

Meta, Threads kullanıcılarının platformda o anda trend olan konuları görmesini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Uygulama, “Günün en çok konuşulan konuları” olarak adlandırdığı özelliği ABD’de test etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama, Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapıldı.

Meta’dan verilen bilgiye göre; bu özellik, “başkalarının tartıştığı güncel konuları” ortaya çıkaracak ve aramada görünecek ve uygulamanın Sizin İçin akışındaki gönderilerin arasına serpiştirilecek. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri ise “Trendler insanların şu anda Threads’de nelerle etkileşime geçtiğine dayalı olarak yapay zekâ sistemlerimiz tarafından belirlenecek” şeklinde konuştu.

İlginç bir şekilde Threads siyaset ve seçimlerle ilgili trendleri de gösterecek. Şirket geçen hafta, kullanıcılar bunu seçmedikçe artık tavsiyelerinde siyasi içerik önermeyeceğini açıklamıştı. Ancak Meta, kısıtlamanın trend özelliği için geçerli olmayacağını doğruladı.

Konuyla ilgili olarak Meta tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Siyasi içerik bir konu olabilir. Siyasi konuları yalnızca Topluluk Kurallarımızı veya geçerli diğer dürüstlük politikalarımızı ihlal etmeleri durumunda kaldıracağız.”

Trendlerin eklenmesi, servisin gerçek zamanlı bilgi ve güncelleme kaynağı olarak daha kullanışlı hale gelmesini isteyen birçok Threads kullanıcısı için uzun zamandır beklenen bir eklemeydi.

Bu özellik daha önce uygulamanın çalışanlara yönelik sürümünde fark edilmişti. Ancak Mosseri’nin “siyaset ve sert haberler” hakkındaki “cesaret verici” konuşmalardan kaçınma arzusu göz önüne alındığında Meta’nın bu özelliği daha geniş bir şekilde sunup sunmayacağı belirsizdi.

Her ne kadar öne çıkanların çoğunu yapay zekâ belirlese de, Meta bazı konularda önemli dokunuşlar yapmayı planlıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “İçerik uzmanlarından oluşan bir ekip, konuların Topluluk Kurallarımızı veya diğer geçerli dürüstlük kurallarımızı ihlal etmemesini ve konuların mükerrer, anlamsız veya yanıltıcı olmamasını sağlayacak.”

Threads trend konular özelliğini daha fazla ülkeye ve dile götürecek

Threads trend konular özelliğini şimdilik küçük bir grupla test ediyor. Ancak Mark Zuckerberg önümüzdeki dönemde bu özelliği daha geniş bir kullanıcı kitlesine, daha fazla dil desteğiyle sunmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER