Teknoloji

Meta’nın Threads uygulaması kullanıcı kaybı yaşıyor

threads

Mikroblog devi Twitter’ın X adı altında yeniden markalaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, Meta’nın Threads uygulamasının bu alanda bir numaralı olma hedefi, kullanıcı sayısında yaşadığı düşüşle zorlaşıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads uygulamasının temmuz başında gördüğü etkileyici başlangıcın ardından kullanıcıların yarısından fazlasının uygulamayı kontrol etmeyi bıraktığını söyledi. Yaklaşık 100 milyon kişi ilk beş günde Threads hesabı açmıştı. Zuckerberg, şirket çalışanlarıyla gerçekleştirilen bir toplantıda, bu durumla ilgili olarak, “100 milyondan fazla kişinin kaydolması ideal olurdu, tümü veya yarısı kalırsa harika olurdu.” dedi.

CEO, kullanıcı sayısındaki düşüşü “normal” olarak nitelendirdi ve Threads’in kullanıcı tabanının, uygulama yeni özellikler ekledikçe büyüyeceğine inandığını belirtti. Yeni özellikler arasında masaüstü versiyonun yanı sıra, platformun içeriğini arama yeteneği de bulunabilir.

Threads kullanıcı sayısı düşüyor

Threads uygulamasının başarılı bir başlangıç yapmasının iki ana nedeni vardı. İlk olarak, uygulamanın lansmanından hemen önce çok fazla heyecan ve beklenti oluştu. Bu, Twitter’ın kullanıcıları arasında yüksek bir beklenti yarattı ve özellikle Ekim 2022’de Elon Musk’un 44 milyar dolara şirketi satın almasından bu yana platformla yaptığı değişikliklerden memnun olmayanları etkiledi.

İkinci olarak, Threads’in Instagram ile sıkı bir entegrasyonu vardı. Bu da, insanların bir Threads hesabı açmasını, takipçi bulmasını ve takip edeceği diğer hesapları bulmasını kolaylaştırdı.

Lansmanda Threads’ın Twitter’a çarpıcı bir benzerlik taşıdığını söylemek mümkün. Ancak başlangıçta Threads oldukça yalın bir uygulamaydı ve bir uygulamadan beklenecek birçok özelliği eksikti. O zamandan beri, geliştirme ekibi, Threads’ın kullanılabilirliğini artırmak için çalıştı ve geçtiğimiz hafta takip ettiklerinizin gönderilerini gösteren bir Takip Edilenler akışı eklendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER