Teknoloji

Threads, canlı spor skorları sunmaya başlıyor

threads canlı maç skorları

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya platformu Threads’in, NBA basketbol maçları ile başlayarak canlı spor skorları göstermeye başlayacağını duyurdu. Zuckerberg, bu yeniliğin ardından yakın gelecekte daha fazla ligin skorlarının da ekleneceğinin altını çizdi. Threads’in bu yeni özelliği, kullanıcılara canlı maç skorlarına hızlı ve kolay bir şekilde erişim imkanı sunarak, spor tutkunlarının ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Canlı skor özelliği nasıl çalışıyor? Herhangi bir maç sırasında, ilgili takımları aratarak güncel skoru görüntüleyebilirsiniz. Maç sona erdiğinde, bir arama yapmak final skorunu getirecektir. Ayrıca, maçın ne zaman başlayacağını öğrenmek için önceden arama yapabilirsiniz. Bu özellik, sosyal medya platformu X’in, 2017 yılında, o zamanlar Twitter olarak bilindiği dönemde canlı spor skorlarını göstermeye başlamasına benzer bir işlevsellik sunuyor.

Threads’de canlı skorlar ve topluluk etkileşimi

Her skor, iki takımın logoları ile birlikte sunuluyor. Bu logolara dokunmak, kullanıcıları o takım hakkındaki bir konuşmaya yönlendiriyor. Threads ve Instagram, yakın zamanda politik içerik önermeyi durdurma kararı aldı, böylece sporun vurgulanması, hareketli ve popüler bir sosyal ağın “gerçek zamanlı” havasını yakalamak için uygun bir yol olarak görülüyor.

Instagram başkanı Adam Mosseri, NBA basketbol tutkunlarını aylardır etkilemeye çalışıyor ve Threads üzerindeki basketbol fanları topluluğunu “uygulamada görmeyi umdukları şeylerin harika bir örneği” olarak nitelendiriyor. Bu durum mantıklı, çünkü NBA tartışmaları X platformunda büyük ses getiriyor. Spor medyasında hâlâ, NBA Twitter olarak adlandırılan bu topluluk, profesyonel basketbol ligi hakkında düzenli olarak haber yapılmasını ve konuşmaların yapılmasını sağlıyor. Görünüşe göre Meta, bu etkinin bir kısmını kendine çekmeyi umuyor.

Apple da sporla ilgili kendi girişimini yakın zamanda duyurmuştu. Özel bir iPhone uygulaması, NBA dahil birçok büyük lig için gerçek zamanlı istatistikler sunuyor ve bir maç sırasında kilit ekranında canlı skor verilerini gösteriyor.

Threads bu hafta her yerde karşımıza çıkıyor. Platform, gönderiler üzerinde sağa ve sola kaydırarak çalışan yeni bir algoritma ayarlama özelliği tanıttı ve kullanıcıların içerikleri Mastodon ve diğer fediverse hizmetlerine paylaşmalarını sağlayan bir beta testi duyurdu. Canlı skorlar özelliği de test aşamasında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER