Teknoloji

Threads’in Avrupa macerası aralık ayında başlayabilir

instagram threads

Meta, sonunda en yeni sosyal ağı Threads‘i Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde kullanıma sunmaya hazır görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, platform aralık ayı itibarıyla Avrupa genelinde kullanıma sunulacak ve AB politikalarına uygun şekilde kullanıcıların profil oluşturmadan platforma erişmesi mümkün olacak.

Threads, Elon Musk yönetiminde giderek kutuplaşan X’e bir alternatif olarak temmuz ayında kullanıma sunulmuştu. İlk haftasında 100 milyon kullanıcıya ulaşan platform daha sonra bu ivmeyi koruyamadı. Meta’nın sosyal ağının mevcut aktif kullanıcı sayısının 73 milyon civarında olduğu belirtiliyor. X’te ise bu sayı 365 milyonu bulmuş durumda.

Avrupa Birliği’ne genişlemenin platformun küresel katılımını artıracağı kesin. Ancak bunun hızını ve ölçeğini zaman gösterecek. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ay platformumun birkaç yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşmasını öngördüklerini dile getirmişti.

Threads’in yol göstericisi Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçti

Hızlı şekilde Threads hesabı oluşturmayı mümkün kılan Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçmiş durumda. Ancak Instagram’ın 1 milyar sınırına ulaşması da sekiz yılı bulmuştu. Artık yeni sosyal ağdaki hesabı kapatırken Instagram hesabını kapatmanın gerekmediğini de belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER