Teknoloji

Threads API’si ile üçüncü taraf uygulamalara kapı açmaya hazırlanıyor

threads instagram

Sosyal medya dünyası, Threads‘in API lansmanı ile yeni bir evreye girmeye hazırlanıyor. Haziran ayının sonlarına doğru gerçekleşmesi beklenen bu lansman, özellikle dijital içerik üreticileri ve pazarlamacılar için heyecan verici gelişmeleri beraberinde getiriyor. Threads, sınırlı bir ortaklar grubu ile bu yeni API üzerinde testler yürütüyor. Bu ortaklar arasında Hootsuite, Sprinklr, Sprout Social, Social News Desk ve Techmeme gibi sosyal medya yönetim araçları bulunuyor.

Geliştiricilerin Threads üzerinden üçüncü parti uygulamalar geliştirmesine ve sitelerin platforma doğrudan yayın yapabilmesine olanak tanıyacak olan API, kullanıcılara da kendi yayınladıkları içerikleri bu araçlar aracılığıyla doğrulama, yayınlama ve içeriklerini alabilme imkanı sunacak. Threads geliştiricisi Jesse Chan, bu araçlar aracılığıyla kullanıcıların otantikasyon yapabilmesi, thread (ileti zincirleri) yayınlayabilmesi ve yayınladıkları içerikleri alabilmesinin yanı sıra, daha fazla özelliğin de yolda olduğunu belirtti.

Instagram başkanı Adam Mosseri, geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamada, ekip olarak bir API üzerinde çalıştıklarını fakat bir API’nin Threads üzerinde kullanıcı tarafından oluşturulan gönderiler yerine daha fazla yayıncı içeriğinin yer almasına yol açabileceği konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi. Yıllar boyunca kullanıcılar, Twitter veya Reddit gibi sosyal medya sitelerinde gönderi paylaşmak ve etkileşimde bulunmak için Hootsuite ve Tweetbot gibi üçüncü parti uygulamalara başvurdu. Ancak son birkaç yılda, bu sitelerin birçoğu API’ları kaldırarak veya onları çok daha pahalı hale getirerek üçüncü parti uygulamalara karşı döndü ve bazı uygulamaların kapanmasına neden oldu.

Threads ve üçüncü taraf uygulamaların geleceği

Threads’in rakipleri arasında yer alan Bluesky ve Mastodon gibi platformlar, başından itibaren üçüncü parti uygulamalara kucak açtı. Örneğin, X’in API değişiklikleri Tweetbot’u kapatmaya zorladığında, bu uygulamanın yaratıcıları Mastodon için Tweetbot benzeri bir uygulama olan Ivory’yi geliştirdi. Threads’in API lansmanı, sosyal medya ekosistemine üçüncü parti uygulamaların entegrasyonu konusunda yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. Bu adım, hem içerik üreticileri hem de kullanıcılar için daha fazla esneklik ve erişim imkanı sunarak dijital pazarlama stratejilerinde yeni bir sayfa açmayı vaat ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER