Teknoloji

Meta Threads için arama özelliğini getiriyor

instagram threads nedir

Meta’nın, eskiden Twitter olarak bilinen X‘e rakip Threads platformu, anahtar kelime kullanarak gönderi araması yapmayı mümkün kılan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. CEO Mark Zuckerberg, bu yeni özelliği açıkladı. Avustralya ve Yeni Zelanda’da test edilen bu özellik, Threads‘in arama deneyimini zenginleştirmeyi ve Instagram’ın arama özelliklerine benzer bir işlevsellik sunmayı hedefliyor. Özellikle, bir kullanıcı adını aradığınızda sadece o kullanıcının gönderileri değil, aynı anahtar kelimeyi içeren tüm gönderiler görüntülenecek.

Threads, kullanıcıların taleplerini dinliyor

Instagram sözcüsü Christine Pai, Threads’un anahtar kelime aramasını Avustralya ve Yeni Zelanda’da test ettiğini, daha fazla İngilizce konuşulan ülkede bu özelliğin yakında kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca Christine Pai, “Topluluğun geri bildirimlerini aktif olarak dinliyor ve arama deneyimini geliştirmek için daha fazla özellik üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Threads, Temmuz ayında gösterdiği çarpıcı performansın ardından, takipçi yalnızca akışı ve web erişilebilirliği gibi çok ihtiyaç duyulan özellikleri bir bir eklemeye devam ediyor. Fakat Threads’in yeni arama özelliği, şu an için sadece Avustralya ve Yeni Zelanda’da test ediliyor ve Amerika’da henüz kullanıma sunulmuş değil.

Bu yeni özellik, Threads’un kullanıcı kitlesini genişletmeyi ve daha fazla etkileşim oluşturmayı hedefliyor. Zira anahtar kelime araması, kullanıcıların ilgisini çekebilecek veya aradıkları bilgilere daha hızlı ulaşmalarını sağlayabilecek bir araç. Ayrıca, bu özellik, Threads’un sosyal medya dinamiklerine farklı bir boyut kazandırmayı da amaçlıyor. Örneğin, birçok sosyal medya platformu gönderi aramasında sınırlı seçenekler sunarken, Threads’un yeni arama özellikleri kullanıcıların istedikleri gönderilere daha kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER