EğlenceTeknoloji

The Wolf Among Us 2 için çalışmalar başladı

the wolf among us 2

Telltale Studios‘un eski yapısı artık tarihe karışmış olabilir. Ancak bu durum, Telltale’in eleştirmenler tarafından da beğenilen oyunlardan biri olan The Wolf Among Us’ın devamının gelişini engellemiyor. Telltale’in “mirasını devralan” LCG Entertainment isimli şirket, The Wolf Among Us 2 için çalışmaların başladığını açıkladı.

Bu noktada Telltale Games’in hikayesini hatırlatmakta fayda var. Telltale Games, 2018’de 250 çalışanından 225’inin işine son vermiş ve doğrudan açıklamasa da kepenkleri indirmişti. Birkaç ay önce ise LCG Entertainment’ın Telltale’in “ana varlıklarını, ticari markalarını, teknolojilerini ve bazı telifli projelerini” satın aldığı açıklanmıştı.

The Wolf Among Us 2’nin geliştirme süreci daha önce finansal sıkıntılar nedeniyle durdurulmuştu. Projeyi tekrar hayata geçiren LCG Entertainment, bu süreçte eski Telltale çalışanlarının kurduğu AdHoc Studio ile birlikte hareket ediyor.

The Wolf Among Us 2 PC’ye Epic Games Store üzerinden dağıtılacak

Yeni ekip, oyun hakkında şu an için çok fazla detay paylaşmış değil. Hâlihazırda Telltale CEO’su olarak görev yapan Jamie Ottilie, oyunun konsollarda yayınlanacağını ve PC dağıtımının ise Epic Games Store üzerinden yapılacağını belirtti. Hikayenin temelinde yine DC’nin Fables isimli çizgi romanı olacak.

The Wolf Among Us 2’de odak noktasında Bigby Wolf ve Snow White karakterleri olacak. Oyunda, orijinal oyundan 20 yıl öncesi konu alınacak. İlk The Wolf Among Us oyununu oynamayanlar ise oyunu 19 Aralık tarihine kadar Epic Games Store’dan ücretsiz olarak indirebilecek. Böylelikle yeni oyun hakkında daha net bir fikir edinmek de kolaylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER