Eğlence

The Witcher Netflix tarihine geçmeyi başardı

netflix the witcher

The Witcher, geçtiğimiz ay Netflix aboneleriyle buluşmuştu. Netflix’in yılın dördüncü çeyreğine ait rakamları açıklamasıyla birlikte, popüler dizinin başarısını daha somut biçimde görmek mümkün oluyor. Netflix’ten verilen bilgiye göre, şimdiye kadar 76 milyon hesaptan The Witcher izlendi. Bu da The Witcher’ın “ilk sezonda en çok izlenen Netflix dizisi” olarak şirketin tarihine geçmesini sağladı.

Ancak bu noktada Netflix’in bir içeriği “izlenmiş” olarak kabul ederken uyguladığı kriterin değiştiğini belirtmek gerekiyor. Şirket, daha önce bir dizinin en az bir bölümünün yüzde 70 oranında izlenmesini şart koşuyordu. Yeni dönemde ise bir dizinin sadece iki dakika boyunca izlenmesi, “izlenmiş” damgasının vurulması için yeterli oluyor.

Netflix’e göre, iki dakikalık bir izleme süresi yapılan seçimin kasıtlı olduğunu göstermek için yeterli. BBC’nin iPlayer’ı, YouTube ve The New York Times da benzer bir ölçüm kriteri uyguluyor. Ancak bu değişikliğin temel sayılarının izlenme sayılarını yukarıya çekmek olduğunu anlamak çok zor değil. Netflix de yeni ölçüm yöntemi sayesinde ortalama izlenme sayılarının yüzde 35 oranında arttığını doğruluyor.

The Witcher’ın ilk bölümünde dizinin başlangıç jeneriğine ulaşmak bile 2 dakika 16 saniye sürüyor. Netflix, sadece bu sahneyi izleyenleri bile The Witcher’ın ilk bölümünü izlemiş olarak kabul ediyor.

The Witcher Netflix yönetimini de mutlu etti

Ölçüm yöntemi nasıl olursa olsun, ilk dört hafta içinde The Witcher’ın 76 milyon hesap tarafından izlenmiş olması önemli bir başarı niteliği taşıyor. Bu başarı Netflix’i The Witcher’ı uzun süre boyunca devam ettirmek için de yeterli olmuş gibi görünüyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings, The Witcher’ın birkaç sezon geliştirilecek büyük bir proje olduğunu belirtti. Şirket, dizinin ikinci sezonuna ilk sezon yayınlanmadan önce onay vermişti. Ancak Hastings’in sözleri, The Witcher’ın uzun süre boyunca Netflix’in itici güçlerinden biri olacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER