Eğlence

The Walking Dead Rick Grimes’ın macerasını film üçlemesiyle sürdürecek

the walking dead

The Walking Dead dizisinin Andrew Lincoln tarafından canlandırılan ana karakterlerinden Rick Grimes, yayınlanan son bölümde şaşırtıcı ve beklenmeyen bir şekilde veda etmişti. Söz konusu bölümde Grimes’ın ayrılığı hikaye veya izleyici açısından pek fazla bir şey ifade etmeyecek bir şekilde anlatmıştı.

Ancak The New York Times tarafından yayınlanan bir haber, bu yaklaşımın ekonomik açıdan mantıklı olduğunu gösteriyor. Habere göre, dizinin yayıncısı AMC, Grimes’ın macerasını başrolünü yine Andrew Lincoln’ün üstlendiği üç filmle sürdürmeyi planlıyor.

Uyarı: Yazının bu noktasından sonra The Walking Dead’in dokuzuncu sezonunun beşinci bölümüyle ilgili spoiler’lar bulunmaktadır.

Dizini “What Comes Next” (Sırada Ne Var?” isimli son bölümünü izleyenler, Lincoln’ün dizinden ayrılmasının dizinin tarihindeki en büyük “satış tekniği” olduğunu fark etmişti. Dokuzuncu sezonda en başından bu yana Lincoln’ün ayrılığına vurgu yapan yapımcılar, sosyal medyada sıklıkla Grimes’ın ayrılığına kalan bölüm sayısı ekseninde içerikler paylaşmıştı. Bu paylaşımlar Rick Grimes’ın öldürülerek diziden ayrılacağını düşündürmüştü. İlgili bölüm de bu beklentiyi karşılamış ve yaralı Rick’in bir sayıklama hâlinde diziden ayrılan diğer arkadaşlarıyla konuşurken göstermişti. Grimes bir süre sonra zombilerle dolu bir köprüde kendisini havaya uçurmuştu. Ancak bölümün sonunda Grimes kurtarılmış ve helikopterle bilinmeyen bir yere götürülmüştü.

The New York Times’ta yer alan habere göre, Grimes’ın gittiği yerler AMC’de yayınlanacak olan üç filmde gösterilecek. Filmler, “orijinal Rick Grimes hikayesi” olarak anlatılan bir macerayı anlatacak. Bu filmlerden ilkinin senaryosu dizinin eski baş senaristi olan ve hâli hazırda da şef içerik sorumlusu olan Scott Gimple tarafından kaleme alınacak. Filmlerin bütçesi ve prodüksiyon değerleri dizinin herhangi bir bölümünden fazla olacak. Gimple’ın verdiği bilgiye göre, ilk filmin yapım süreci önümüzdeki yıl başlayacak.

Rick Grimes‘ın ölüm sahnesi tarzında numaralar, Scott Gimple’ın baş senarist olduğu dönemde dizinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyordu. Gimple’ın döneminde Glenn birkaç kez ölmüş gibi gösterilmiş ancak zarar görmemiş biçimde yeniden izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Glenn’in ölümünde de yoğun şekilde heyecan pompalayan dizi, ölüm sahnesinin yoğun şiddeti nedeniyle de ciddi biçimde izleyici kaybetmişti.

The Walking Dead evreni düşen reytinglere rağmen genişleyecek

The Walking Dead evreni, dizinin reytinglerindeki düşüşe rağmen, genişlemeye devam edecek. Bu genişleme sadece Rick Grimes film üçlemesiyle sınırlı kalmayacak. Bir süre önce The Hollywood Reporter‘a konuşan Gimple, yeni dizilerin, özel programların ve yüksek kaliteli dijital içeriklerin de yolda olduğunu belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER