EğlenceTeknoloji

The VideoKid: Nostalji hissini zirvede yaşamaya hazır mısınız?

the videokid

Geleceğe Dönüş serisi, günümüzde 30’lu yaşlarda veya 40’lı yaşların başında olan pek çok kişinin favorileri arasında yer alır. Susam Sokağı, Müfettiş Gadget, Grand Theft Auto, Ninja Kaplumbağalar, Varyemez Amca ve yeğenleri, Doctor Who ve daha nice popüler kültür unsuru, günümüz yetişkinlerinin en güzel anıları arasında yer alıyor. The VideoKid bütün bu popüler kültür unsurlarını 80’lerin ruhunu yansıtan bir estetik anlayışıyla sunmayı başarıyor.

The VideoKid, mobil oyun pazarının en popüler formatlarından biri olan “sonsuz koşu” formatının örnekleri arasında yer alıyor. Oyuncular, Geleceğe Dönüş filminin ana karakterlerinden Marty McFly’a fazlasıyla benzeyen bir kahramanla kaykay üstünde en uzun mesafeyi gitmeye çalışıyor. Bunu yaparken bir yandan video dağıtan oyuncular, karşılarına çıkan engellere takılmadan gümüş ve altın paraları da toplayarak en uzun mesafeye gitmeye çalışıyor. Ancak bu engellere takılmamak, düşünüldüğü kadar kolay olmayabiliyor.

the videokidKahramanımız kaykayın üzerinde giderken karşısına çıkan engellerin yelpazesi oldukça geniş. Bu engel kimi zaman bir bariyer veya huni, kimi zaman Müfettiş Gadget’ın uzayan bakışları, kimi zaman da Doctor Who’nun “Tardis” isimli meşhur zaman makinesi olabiliyor. Bazen de yolculuğa yer altında Ninja Kaplumbağalar’ın evi olan kanalizasyon sisteminde devam edilebiliyor. Yer altındaki yolculuğun boruların fazlalığı nedeniyle oldukça zorlu geçtiğini belirtmek gerekiyor.

the videokidThe VideoKid‘i güzelleştiren unsurların barındırdığı referanslar olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Marty McFly’ın kız arkadaşı Jennifer’ı hatırlatan bir ses oyunun başında duyulurken; Bumblebee ve Optimus Prime’ı görmek, Tardis’e giren bir kişinin başka bir zamana gönderilmesi, Grand Theft Auto benzeri kavga sahneleri gibi unsurlar etkileyici bir nostalji hissi uyandırıyor. Görüntü ve ses tarafından da desteklenen bu his, The VideoKid‘in gürültülü ancak keyifli bir şekilde zaman geçirtmesini sağlıyor.

the videokid

The VideoKid hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor

The VideoKid‘de de oyuncular, tıpkı benzer diğer oyunlarda olduğu gibi, ana kahramanın görüntüsünü değiştirebiliyor. Bunun için oyunda kazanılan paralar kullanılıyor. Oyun cüzdanını kısa yoldan doldurmak isteyenlerin ise gerçek cüzdanlarını boşaltarak para paketi satın alması gerekiyor. Oyunda biraz sık gösterilen reklamlardan da belli bir meblağ karşılığında kurtulmak mümkün.

the videokid

The VideoKid, 80’lerin ve hatta 90’ların ilk yarısının sıcaklığını oyunculara hissettiriyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER