Eğlence

AMC’nin yeni korku dizisi The Terror’dan yeni fragman geldi

the terrorEkranların en popüler korku dizilerinden The Walking Dead’in ana yayıncısı olan AMC, başka bir korku dizisini daha ekrana sürmeye hazırlanıyor. The Terror adını taşıyan dizide Kuzey Kutbu’nu keşif yolculuğu sırasında karaya oturan iki geminin mürettebatının maceraları anlatılıyor.

Fragman, izleyicileri ürkütücü bir hikayenin beklediğini daha net biçimde anlatıyor. HMS Erebus ve HMS Terror adını taşıyan iki gemi, Kuzey Geçidi’nden geçerken buza takılıyor. Bunun ardından iki geminin mürettebatı da dondurucu soğuk, hastalık ve azalan malzemelerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Ancak bir süre sonra mürettebatta yaşanan kayıpların soğuk veya hastalıktan değil, görülemeyen ancak devasa olduğu anlaşılan bir canavarın varlığından kaynaklandığı anlaşılıyor.

Dizinin yapımcılığını ünlü yönetmen Ridley Scott üstleniyor. Senaryonun temelinde ise Dan Simmons’un 2007’de yayınlanan aynı isimli kitabı bulunuyor. Gerçek bir keşif yolculuğuna kurgusal bir bakış ekleyen kitapta buza saplanan iki geminin hikayesi anlatılıyor. 1845 ve 1848 yılları arasında gerçekleşen keşif çalışmaları sırasında iki gemi Kral William Adası’nın yakınlarında buza saplanmıştı. Gemilerin kalıntıları ise 2014 ve 2016’da ortaya çıkmıştı.

The Terror’ın ilk bölümü 26 Mart’ta yayınlanacak

The Terror, 26 Mart’ta AMC ekranlarında gösterilecek. Dizinin uluslararası yayın anlaşmaları konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER