Eğlence

The Sims serisinin yeni oyunu ücretsiz olacak

the sims project rene

EA, Project Rene kod adlı yeni nesil The Sims oyunuyla ilgili ayrıntıları yavaş yavaş açıklamaya devam ediyor. Şirket son olarak “Behind The Sims” isimli sunumunda bazı önemli bilgileri paylaştı. Oyunun fiyatlandırma politikası ve serideki konumuyla ilgili açıklamalar, şirketin verdiği bilgiler arasında ön plana çıktı.

EA, Project Rene’nin ücretsiz olarak indirilebileceğini açıkladı. Mevcut The Sims 4’ün de geçtiğimiz yıl itibarıyla ücretsiz hâle geldiğini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Şirketin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bu, Project Rene’nin hazır olduğu ve oyunculara tamamen açık olduğunda herhangi bir abonelik, temel oyun satın alma veya enerji mekaniği olmadan ona katılabileceğiniz, oynayabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz anlamına geliyor. Arkadaşlarınızı davet etmeniz veya arkadaşlarınıza katılmanız ve yeni özellikleri, hikayeleri ve zorlukları deneyimlemeniz için oynamanın son derece kolay olmasını istiyoruz.”

EA, serinin mevcut en yeni oyununda olduğu gibi oyunculara içerik ve paketler satacak. Ancak oyunun genel yapısı ve satışların nasıl yapılacağı The Sims 4’te farklı olacak. EA, yaklaşımını şu sözlerle özetliyor: “Örneğin temel hava durumu herkes için temel oyuna ücretsiz olarak eklenebilir. Gelecekte satın alınacak bir paket, buz dansı veya kardan adam yapma yarışması gibi aktiviteler içeren kış sporlarına odaklanabilir. Project Rene ile oyun oynamanın önündeki engelleri kaldırmamız ve tüm oyunculara en geniş ortak sistemleri sunmamız önemli çünkü bu, büyümemiz için en güçlü temel gibi geliyor.”

Project Rene’nin çıkışı The Sims 4 için yolun sonu anlamına gelmiyor

EA’den verilen bilgiye göre, Project Rene’nin çıkışı The Sims 4 için bir son anlamına gelmeyecek. Şirketten yapılan açıklamada iki oyunun da eş zamanlı şekilde destekleneceği ve hatırı sayılır bir süre boyunca mevcut oyna yeni içeriklerin ekleneceği ifade edildi.

Project Rene’nin ne zaman yayınlanacağı ise belirsizliğini koruyor. EA hâlâ geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğunu belirtirken, süreci açık şekilde yürütme sözünü de şimdiye kadar tutmuş gibi görünüyor. Şirket daha önce de yeni oyunun hem tek kişilik hem de çok oyunculu deneyimlere odaklanacağını açıklamıştı. EA çok oyunculu deneyimle ilgili bilgileri de yıl bitmeden paylaşmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER