Eğlence

The Sims 4 evlilik paketinin Rusya’da çıkışı için yeni karar

the sims 4

EA, The Sims 4 için hazırlanan evlilik paketinin ülkedeki anti LGBTİ yasası nedeniyle Rusya’da dağıtıma çıkmayacağını belirtmişti. Bu karardan geri dönen şirket, My Wedding Stories (Evlilik Hikayelerim) isimli paketin Rusya’da içeriğinde hiçbir değişiklik olmadan satılacağını duyurdu.

EA’in internet sitesinde konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Geçtiğimiz hafta ‘My Wedding Stories’ isimli güncelleme paketimizle ilgili bir güncelleme paylaşmıştık. O dönemde ekibimiz Cam ve Dom’un hikayesini Rusya’da özgürce anlatamayacağına inanıyordu. Bu nedenle paketi Rusya’da piyasaya sürmememe kararı almıştık.

O günden beri topluluğumuzdan duyularını yansıtan yoğun mesajlar aldık. Bunlar hem destek hem de endişe mesajlarıydı. Değerlerimize sahip çıkmak da bizim için aynı derecede önemli. Homofobiye karşı durmak ve ihtiyaç duyanlar ya da isteyenlerle bu hikayeleri paylaşmak da bizim değerlerimiz arasında yer alıyor.

Bu doğrultuda seçeneklerimizi yeniden değerlendirdik ve The Sims 4’ün ‘My Wedding Stories” paketini Rusya’da herhangi bir değişiklik yapmadan yayınlama kararı aldık.”

The Sims 4 için hazırlanan en yeni güncelleme paketi olan My Wedding Stories ile oyunculara mükemmel bir düğünü adım adım planlama imkanı sunuluyor. Paket için hazırlanan tanıtım materyallerinde lezbiyen çift  Camille ve Dominique de görünüyor. Rusya’da bu tarz içerikler anti LGBTİ yasasına aykırı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle güncellemeyi Rusya’da yayınlamama kararı alan EA, Sims hayranlarının hem tepkisi hem de övgüsüyle karşılaşmıştı.

Normal şartlar altında bugün yayınlanması planlanan The Sims 4 paketi, 23 Şubat’ta dağıtıma çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER