EğlenceTeknoloji

The Sims 4 Eco Lifestyle ile oyunculara daha fazla seçim imkanı sunulacak

The Sims 4 Eco Lifestyle

The Sims 4 için hazırlanan en yeni güncelleme paketi, Eco Lifestyle adını taşıyor. Eco Lifestyle, oyuncuları Evergreen Harbor adını taşıyan yeni bir mahalleye götürüyor. Bu mahallenin en önemli özelliği ise oyuncuların hareketlerinin çevre üzerinde doğrudan etkili olacak olması. Bunun The Sims serisi için bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor.

Oyuncular Eco Lifestyle’da bahçeyle uğraşarak, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak, ileri dönüşüm yaparak “yeşil” bir yaşam tarzı benimseyebilecek. Bu benimseme mahalle ölçeğine de yayılabilecek. Mahallenin tamamında güneş enerjisinin kullanılması veya sürdürülebilir gıda için böcek çiftliği kurulması gibi eylemlere öncülük edebilecek oyuncular, tamamen zıt bir deneyim de yaşayabilecek. Yani hava kirliliğinin ve pisliğin hakim olduğu bir çevreyle karşılaşmak da mümkün olacak.

Oyunun yapımcısı George Pigula, bir eğitim aracı sunmaktan ziyade hikaye anlatmayı istediklerini dile getirdi. Pigula şu ifadeleri kullandı: “İçinde daha fazla pislik olan bir dünya oluşturduğumuz için çok heyecanlıyız. Pek çok oyuncunun da aynı heyecanı yaşadığını biliyoruz. Eski dünyalarımız ideal ve güzeldi. Bu muhteşemdi. Ancak sokaklarda uçan çöplere ihtiyaç duyan pek çok hikaye mevcut. Evergreen Harbor dünyası bu deneyimi yaşatacak. Burada oyuncuların oluşturacaklarını görmek için sabırsızlanıyoruz. Oyunculara belli bir yolu izlemelerini empoze etmeyeceğiz. Birbirinden farklı oyunlar oynayacaklar ve hep aynı hikayeyi anlatmayacağız. Temel amacımız oyunculara kendileri için eğlenceli olduğunu düşündükleri farklı seçenekler sunmak.”

The Sims 4 Eco Lifestyle 5 Haziran’da yayınlanacak

Pigula, çevre dostu konsept üzerinde uzun süredir çalışıldığını dile getirdi. Eco Lifestyle ile oyunculara The Sims’teki standart kariyer rotalarından farklı yollar izleme imkanı sunuluyor. Oyuncular arıcılıkla, çiy toplamakla veya “duvarda et yetiştirmek” gibi işlerle uğraşabiliyor. Buna rağmen, en önemli değişiklik olarak “ekolojik ayak izi” eklemesi öne çıkıyor. Burada sadece oyuncuların bireysel hareketleri değil, mahallenin genel davranışları önem kazanıyor. Oyuncular ekolojik ayak izlerine bağlı olarak tamamen farklı deneyimler yaşayabilecek.

The Sims 4 Eco Lifestyle

The Sims 4 Eco Lifestyle ile oyuncular yaşamın farklı yönlerini görebileceğini belirten Pigula, oyunda oyuncuların verdikleri kararların yargılanmayacağının altını çizdi. Güncelleme, 5 Haziran’da oyuncularla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER