Teknoloji

Pinterest özel alışveriş bölümünü faaliyete geçirdi

pinterest-shop-041115

Pinterest, geçtiğimiz haziran ayında paylaşımlara “Satın Al” butonu eklemeye başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, son hamlesiyle pin’ler üzerinden alışveriş yapmayı çok daha kolay hâle getiriyor. Satın Al butonu barındıran paylaşımları Android uygulamasına da getiren Pinterest, “The Pinterest Shop” adını taşıyan özel bölümü aracılığıyla söz konusu butonu barındıran pin’lerin bulunmasını kolaylaştırıyor.

Tamamı Satın Al butonu içeren paylaşımlardan oluşan The Pinterest Shop; giyim, kuyumculuk ve ev eşyaları için kullanıcıların tercihleri doğrultusunda şekillenen özel koleksiyonlar barındıracak. Bağımsız perakendeciler de The Pinterest Shop üzerinde kendi mağazalarını oluşturabilecek.

pinterest-alisveris-041115-1

The Pinterest Shop’a ilk olarak iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişiliyor. Satın alınabilir pin’ler henüz web’e gelmediği için The Pinterest Shop’a da web’den ulaşım mümkün olmayacak. Ancak Pinterest’in trafiğinin yüzde 80’inin mobilden geldiği göz önüne alınınca ortada sosyal paylaşım sitesi adına büyük bir kayıp olmadığı açıkça görülüyor.

Pinterest’in özünde insanların sahip olmayı isteyebileceği havalı şeyleri göstermek olduğu için alışveriş özelliğinin eklenmesi kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor. Alışveriş özell

İLGİLİ HABERLER