Teknoloji

The New York Times Wordle sayesinde on milyonlarca kullanıcı kazandı

The New York Times Wordle sayesinde on milyonlarca kullanıcı kazandı

İnternet tarayıcısı üzerinden oynanan kelime oyunu Wordle, popüler hâle gelmesinden kısa bir süre sonra The New York Times tarafından satın alınmıştı. Bu yatırım en azından kısa vadede karşılığını vermiş gibi görünüyor.

Gazeteden yapılan açıklamada, Wordle sayesinde 2022’nin ilk çeyreğinde on milyonlarca yeni kullanıcı kazanıldığı belirtildi. Wordle için gelenlerin gazetenin diğer oyunlarını denediğine de dikkat çekildi.

Bu artışa paralel olarak The New York Times, 387 bin dijital abone kazandı. Gazetenin toplam abone sayısı 9.1 milyona çıkarken, dijital gelirleri de yüzde 26 oranında arttı. Gerçekleştirilen satın almalar nedeniyle gazetenin bir yıl önce 41.1 milyon dolar olan net kârı 4.7 milyon dolara geriledi.

[irp]

Wordle sayesinde The New York Times abone saysında kaydedilen artışa çok şaşırmamak gerekiyor. Gazete oyunu popülaritesinin en yüksek olduğu dönemde satın almış ve bu ilgi ilk çeyrek boyunca devam etmişti. Anlaşmanın uzun vadede anlamlı olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Wordle’ın uzun vadeli istikrarı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Buna ek olarak, The New York Times hâlâ sunduğu oyunlardan ziyade bulmacasıyla tanınıyor. Dolayısıyla Wordle hakkında daha net yargılarda bulunmak için biraz daha beklemekte fayda var.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Razer Kiyo V2 X, akıcı görüntülü görüşmeler için 4.891,52 TL
Satın Al
Logitech G102, 8.000 DPI sensör ve RGB aydınlatmayı 664 TL’ye sunuyor
Satın Al
Üçlü TP-Link Deco M4 paketi, evdeki Wi‑Fi kapsamasını 4.709 TL’ye genişletiyor
Satın Al
TP-Link Archer AX55, Wi‑Fi 6 ve Gigabit bağlantıyı 2.949 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tapo C510W, dış mekânda 2K görüntü ve hareket takibini 2.084 TL’ye sunuyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl