Teknoloji

The Mobile Playbook: Google’dan mobil teknolojiyi anlamak isteyen işletmeler için rehber

Google, mobil teknolojiye entegre olmak isteyen yöneticiler için rehber niteliğinde bir elektronik kitap hazırladı. Google Mobile Playbook olarak adlandırılan bu kitap “meşgul yöneticinin mobil ile kazanma kılavuzu” şeklinde bir sloganla lanse edilmiş durumda. Bu interaktif doküman mobil müşterilerden markalı uygulamalar ve pazarlamaya, aralarında tabletlerden maksimum faydanın nasıl sağlanacağı konusunda ipuçlarının da bulunduğu çeşitli konuları içeriyor.

Rehber içinde çeşitli durum çalışmalarına atıfta bulunuluyor, çeşitli Android uygulamalarından yola çıkılarak örnekler sergileniyor. Bunların arasında Starbucks’ın yurtdışında faaliyete geçirdiği sadakat kartı ve mobil ödeme uygulaması, Delta Hava Yolları’nın elektronik bilet sistemi ve Walgreen’in reçete yazılımı da bulunuyor. Google’ın araştırmalarının yapılan tüm aramaların üçte birinin yerel odaklı olduğunu gösterdiği hatırlatılarak kullanıcıların yerel çözüme sıklıkla başvurduklarının da altı çizilmiş. Zipcar ve Volkswagen firmalarından da yerel odaklı çözümlerine rehberde yer verilmiş.

Alışveriş odaklı arama motoru ve Checkout adı verilen sanal ödeme sistemi bulunan Google’ın rehberde fiziksel mağazaların web’deki rakipleriyle nasıl rekabet edebileceğine dair tavsiyelerde bulunması ilginç. Google bu noktada mağaza içindeki müşterilerin kucaklanması tavsiyesinde bulunuyor, mağaza içindeki alışveriş deneyiminin daha da artırılabileceğine dikkat çekiyor. Mağaza çalışanlarının bilgi düzeyinin artırılması, aynı gün teslimat gibi rekabetçi uygulamaların fiziksel mağazaları ön plana çıkarabilecek uygulamalar olarak örneklendiriyor.

Şirket, mobil teknolojiyi kullanıcıların hem dijital hem de fiziksel dünya ile bağlantı kurma şekillerini değiştiren sosyolojik kayma olarak nitelendiriyor. Ve bu değişimin farkına varan kurumların da kazanan olacaklarının altını çiziyor.

Google Mobile Playbook İngilizce olarak sunuluyor. Belki ilerleyen günlerde veya haftalarda bu rehberin Türkçe olarak çıktığını da görebiliriz. İngilizce versiyonunu okumak isteyenler için tablet ve akıllı telefon versiyonlarının yanı sıra PDF versiyonu da bulunuyor. PDF versiyonunu aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – Google Mobile Playbook

İLGİLİ HABERLER