Eğlence

The Last of Us PS5 remake versiyonu yeniliklerle geliyor

the last of us ps5

Sony, The Last of Us PS5 remake versiyonundaki yenilikler konusunda oyunun yönetmenlerinin çeşitli bilgiler verdiği 10 dakikalık bir video paylaştı. Videoda oyunun geliştirilmiş grafiklerini görmek mümkün olurken, oynanışta da bazı iyileştirmelerin oyuncuları beklediği anlaşılıyor. Yapımcı Naughty Dog’dan verilen bilgiye göre, oyuna bazı ekstra modlar eklenecek ve oyunun ara sahnelerine de erişilebilirlik için sesli tanımlar yerleştirilecek.

The Last of Us 2013’te yayınlandığında yapay zekâ özel bir şey sunmuyordu. Ancak PS5 Remake versiyonunun The Last of Us 2‘nin modern sisteminin üzerine inşa edildiği anlaşılıyor. Oyunun oynanamayan karakterlerini kontrol etmek için The Last of Us 2 ile daha modern bir sistem sunulmuş ve bunların kompleks taktiklerle daha uyumlu çalışması sağlanmıştı. The Last of Us oyunlarının kreatif direktörleri Neil Druckmann’a göre, bu değişikliklerle oyundaki kavgalar daha yoğun hâle gelecek.

Oyunun PS5 versiyonunda “permadeath” (Kalıcı Ölüm) isimli bir mod bulunacak. Bu modla oyuncular bir zombi kıyametinin ardından hayatta kalmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyebilecek. “Speed Run” isimli modda ise oyuncular oyunu bitirmek için zamana karşı yarışacak gibi görünüyor.

The Last of Us PS5 remake versiyonu 2 Eylül’de yayınlanacak

Fragmanda dikkat çekici başka detaylar da bulunuyor. Karakter animasyon sisteminin yenilenmesi, dokunsal geri bildirimlerin iyileştirilmesi ve uyarlanabilir tetik tuşlarının da kullanılacak olması bu detaylar arasında öne çıkıyor.

The Last of Us PS5 remake versiyonu 2 Eylül’de oyuncularla buluşacak. Remake versiyonunun gelecekte PC’ye gelmesi de planlar arasında yer alsa da, henüz bunun için kesin bir tarih verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER