Eğlence

The Last of Us Part II PS5 için yeniden master edildi

Sony ve Naughty Dog, PlayStation 5 için The Last of Us Part II Remastered‘ı resmi olarak duyurdu. Bu, oyun hakkında gün içinde sızan bilgileri takip eden bir açıklama oldu. Yeniden master edilen oyun, sızıntılarda belirtildiği üzere 19 Ocak 2024’te piyasaya sürülecek.

En dikkat çekici yenilik, oyuncuların The Last of Us Part II‘nin savaşını farklı bir deneyimde yaşamalarını sağlayacak “No Return” adında bir “roguelike hayatta kalma modu” olarak görünüyor. Naughty Dog’dan Jonathon Dornbush’un blog gönderisinde belirttiğine göre, bu modda oyuncular yeni karakterler olarak oynayabilecek ve çeşitli gizlilik ve savaş karşılaşmalarında düşmanlara karşı mücadele edecekler. Her karşılaşmada, beklenmedik faktörler ekleyebilen benzersiz dönüşler olabilir.

Teknik iyileştirmelere gelince, Dornbush oyunun sadakat modunda yerel 4K çıkış sunduğunu, performans modunda ise 1440p’nin 4K’ya yükseltildiğini söylüyor. VRR destekleyen bir TV kullanıyorsanız, kare hızını kilitsiz hale getirebilecek bir seçenek de var. Haptic geri bildirim ve adaptif tetikleyiciler gibi DualSense özelliklerinin yanı sıra iyileştirilmiş yükleme sürelerini de bekleyebilirsiniz.

Yeni roguelike modun yanı sıra, kilidi açılabilir enstrümanlarla yeni bir gitar serbest oynama modu, orijinal oyundan kesilen bazı tamamlanmamış seviyeleri deneyimleme imkanı, kesilen seviyeler ve ana kampanyanın sinematikleri için geliştirici yorumları ve bir hızlı oyun modu da bulunuyor.

Eğer zaten PS4’te The Last of Us Part II’ye sahipseniz, Remastered’ın dijital sürümüne 10 dolara yükseltebilirsiniz. Ayrıca, orijinal oyundan Remastered’a kayıtlarınızı aktarabilirsiniz.

Remastered hakkında detaylar, cuma günü PlayStation Network’ten sızdırıldı. The Last of Us Part II, ilk olarak 2020’de PS4 için piyasaya sürüldü ve 2021’de PS5 optimizasyon yaması aldı. Sony, geçen yıl The Last of Us Part I‘ın PS5 yeniden yapımını piyasaya sürdü.

Maalesef, HBO’nun mükemmel The Last of Us uyarlamasının ikinci sezonu biraz uzak gibi görünüyor – bu arada, Remastered’ı oynayarak hikayenin bazı unsurlarını tazeleyebilirsiniz. Bu, oyuncular için heyecan verici bir fırsat ve The Last of Us Part II‘nin zengin hikaye anlatımını yeni bir platformda yeniden keşfetme şansı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER