EğlenceTeknoloji

The Last of Us Part II’nun çıkışına koronavirüs ertelemesi

the last of us part ii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle sinema ve oyun dünyasında yeni içeriklerin çıkış takvimi de değişmiş durumda. Bu grubun en yeni üyesi The Last of Us Part II oldu. Sony‘den yapılan açıklamada, Naughty Dog tarafından hazırlanan oyunun çıkışının küresel koronavirüs salgını nedeniyle süresiz olarak ertelendiği belirtildi. Oyunun normal şartlar altında 29 Mayıs’ta yayınlanması planlanıyordu.

Sony’nin açıklamasında, küresel krizin lojistik açıdan oyuncuların hak ettiği çıkış deneyiminin yaşanmasını engelleyeceği belirtildi. Sony, Iron Man VR’ın çıkışının da ertelendiğini duyurdu.

Oyunun geliştiricisi Naughty Dog tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “İşin lojistik tarafı bizim kontrolümüzün dışında olduğu için gerçekle yüzleştik. The Last of Us Part II’yu dilediğimiz şekilde çıkaramayacaktık. Oyunun herkes tarafından aynı zamanda oynanmasını istiyoruz. Bir taraftan da deneyimi muhafaza edip herkese aynı deneyimi sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu da oyunun çıkışının lojistik sorunların çözüleceği zamana kadar ertelenmesini gerektiriyor. Umarız ki, bu uzun bir erteleme olmayacak. Paylaşacak yeni bilgilerimiz olur olmaz sizi haberdar edeceğiz.”

The Last of Us Part II’nun çıkışı daha önce de ertelenmişti. Oyunun 21 Şubat 2020 olan çıkış tarihi, geçtiğimiz ekim ayında 29 Mayıs 2020 olarak değiştirilmişti.

The Last of Us Part II ve Iron Man VR, küresel koronavirüs salgınından etkilenen ilk oyunlar değil. Square Enix de kısa süre önce Twitter aracılığıyla bir açıklama yapmış ve Final Fantasy VII Remake’in çıkış sürecinde bölgesel farklılıklar görülebileceğini belirtmişti. Başka oyunların çıkış takviminin de salgın nedeniyle değişikliğe uğrama ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER