Eğlence

Naughty Dog’dan The Last of Us Online’ı bekleyenlere kötü haber

the last of us online

The Last of Us Online’ı bekleyenlere kötü haber geldi. Naughty Dog, oyunun geliştirme çalışmalarının iptal edildiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, kararın “inanılmaz derecede zor” alındığı belirtildi. Şirket, çevrimiçi ekibin projeyle ilgili net bir vizyona sahip olduğunu ve oynanışını çoktan geliştirdiğinin altını çizse de; bu sürümü yayınlamanın götürüsünün getirisinden daha fazla olacağının anlaşıldığını belirtti.

Çevrimiçi oyunlarda stüdyoların çıkış sonrasında da içerik sunmak için kaynak ayırması gerekiyor. Bu da Naughty Dog gibi şimdiye kadar tek oyunculu anlatı oyunlarına odaklanan bir stüdyo için ekstra bir yük anlamına geliyor.

Stüdyo projenin konsept çalışmalarıyla ilgili ilk paylaşımı 2022’de yapmış, ancak daha sonrasında pek fazla bilgi vermemişti. Mayıs ayındaki PlayStation Showcase etkinliğinin ardından yapılan açıklamada, The Last of Us hayranlarının oyun hakkında daha fazla bilgiyi almak için sabırsızlandığının bilindiği, ancak stüdyonun daha fazla zamana ihtiyacı olduğu ve ayrıntıların henüz paylaşılamayacağı belirtilmişti.

The Last of Us Online yerine “yeni ve iddialı” tek oyunculu oyunlar gelecek

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra stüdyonun The Last of Us Online ekibindeki personeli başka ekiplere atadığı ve projenin uygulanabilirliğinin yeniden değerlendirildiği haberi gündeme gelmişti. Son açıklamayla da bu iddia doğrulanmış oldu. Naughty Dog, enerjisini The Last of Us’ın çevrimiçi versiyonu yerine “yeni ve iddialı” tek oyunculu oyunlara aktarmayı tercih etti. Bu oyunlar hakkında şimdilik bir detay paylaşılmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER