EğlenceTeknoloji

The Last of Us dizisinin ilk bölümünün yönetmeni belli oldu

the last of us pc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler oyun The Last of Us, yakında HBO tarafından bir diziye dönüştürülecek. Variety sitesinde yer alan habere göre, dizinin ilk bölümünün yönetmenliğini Johan Renck üstlenecek.

Renck ve HBO’nun ilişkisinin geçmişi eskiye dayanıyor. Renck, HBO’nun bir diğer popüler dizisi Chernobyl’in ilk beş bölümünün de yönetmenliğini üstlenmişti. Tecrübeli yönetmen, The Last of Us’ın yapımcılarından da biri olacak.

Chernobyl’in yaratıcısı Craig Mazin de ilk günden bu yana The Last of Us projesinin parçaları arasında yer alıyor. Mazin yapımcılığın yanı sıra dizinin senaryo ekibinde de yer alıyor. Oyunun yazarı ve yürütücü direktörü Neil Druckman da Mazin’e eşlik ediyor.

Dizi, ilk oyundaki olaylar ekseninde geçecek. Oyunda Joel adında bir kaçakçı, zombilerle dolu bir rotada Ellie isimli bir genç kıza eşlik ediyor ve onu ABD’nin bir ucundan diğerine götürmeye çalışıyor. Hem Druckman hem de oyunun yapım stüdyosu Naughty Dog’un başkanı Evan Wells projede yer aldığı için dizinin oyunun hayranlarını memnun etmesi bekleniyor.

Dizinin yayın tarihi konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle prodüksiyonda gecikmeler olması muhtemel görünüyor. The Last of Us dizisi, Sony’nin PlayStation Productions çatısı altındaki ilk projesi olması açısından da ayrı bir önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER